Malung-Sälens gymnasieskola

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant Hotell- och turism, och du som är intresserad av hockey kan ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy.  Många av skolans elever bor på elevboende i närheten av skolan.

Närhet, kvalitet och gemenskap

Malung-Sälens gymnasieskola är en fräsch skola med en positiv framtidstro där alla elever lämnar skolan med verktyg för framtiden. Skolan har ett nära samarbete med näringslivet både i Malung och i Sälen. Klasserna är små och som elev har du tillgång till en väl utvecklad elevhälsovård med skolsköterska, kurator och SYV. Här känner alla varandra och som elev får du utrymme att synas. Skolan vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential både idag och i framtiden. Malung-Sälens gymnasieskola är perfekt för dig som är intresserad av vintersport, men erbjuder även en hel del andra nationella högskoleförberedande- och yrkesprogram. På yrkesprogrammen finns möjlighet att läsa till kurser som ger dig högskolebehörighet. Som elev på Malung-Sälens gymnasieskola får du en gymnasieutbildning av hög kvalitet, oavsett vilket program du väljer. Här får du en aktiv fritid tack vare skolans läge i Malung med fina idrottsmöjligheter och närhet till skidbackar. Många av skolans elever är från andra delar av landet och bor på elevboende i närheten av skolan.

Läs på Riksidrottsgymnasium Alpint, snowboard eller Freeski

Malung-Sälens gymnasieskola är ett riksidrottsgymnasium där du kan du träna snowboard, freeski och alpint under din gymnasietid.Detta är riksrekryterandene utbildningningar vilket innebär att man tar in elever från hela landet. RIG-utbildningen kombineras med samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet.  Programmen är högskoleförberedande och utöver drottsutbildning får du även behörighet att studera vidare efter gymnasiet.

Läs NIU i freeski och Snowboard eller riksrekryterande Skidlärarutbildning

Malung-Sälens gymnasieskola erbjuder också nationella idrottsutbildningar (NIU) i jibbskidor och snowboard. Dessa kombineras med Hotell- och turismprogrammet, som är ett yrkesprogram. Du kan också läsa vid Skidlärargymnasiet. Utbildningen ges som en riksrekryterande särskild variant  av Hotell- och turismprogrammet. Väljer du Skidlärarutbildning eller Freeride/Snowboard får du använda 2 dagar per vecka till träning och utbildning. Det sker främst i Sälenfjällen & Trysil under skidsäsongen.

Malung Hockey Academy

För dig som är intresserad av hockey finns möjligheten att ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy. Du läser hockeyn som individuellt val inom ramen för Samhällsvetenskapsprogrammet, Försäljning och Serviceprogrammet eller Ekonomiprogrammet.

Individuellt Val Idrott

Du kan inom ramen för individuellt val under två schemalagda tillfällen i veckan få möjlighet till att utöva idrott såsom tex fotboll.  Vi kan även skräddarsy upplägg inom andra idrotter tillsammans med din idrottsförening.

Malung-Sälens gymnasieskola har elevboende!

Alla blivande idrottselever i årskurs 1 erbjuds att bo här. Att flytta hemifrån redan vid 16 års ålder kan många gånger vara en stor utmaning.Skolan har lång erfarenhet av elever som studerar vid deras idrottsutbildningar, vilket gör att man vet att det betyder oerhört mycket med bra boende. Som elev bor du i möblerade enrums- eller tvårumslägenheter, med eget rum och kök. Det finns gemensamma utrymmen som tvättstuga, matsal, TV-rum och förråd. Måltider serveras i den gemensamma matsalen.

Välkommen till en annorlunda skola med stora möjligheter!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Malung-Sälens gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Frågor om intagning 2015-01-11   Wilma Hej! Jag undrar om man måste tillhöra en skidklubb för att kunna söka in på skolan? Har ni något intagningsprov?
2 Snowboard kunskaper? freeride. 2010-01-11   Evelina Hej! Jag hade tänkt söka till Malung-Sälens gymnasieskola. Eller freeridegymnasiet som kanske säger. Jag undrar om man behöver ha några speciella kunskaper? Det står inget om det på sidan och...
1 Söka 2010-01-09   Christoffer Sköld Hej, jag har tänkt att söka till malungs specialutformade program med alpin/snowboard och jag undrar om man måste ha tävlat i skidor förut för att få börja på det programet, Och vad är då int...
1 Elevantal 2009-08-24   Jennifer Hej! Jag undrar ungefär hur många elever som går på skolan just nu? MVH Jennifer
1 Intagningspoäng 2009-01-24   zakarias wrede Hej! vad ligger intagningspoängen på teknik på? Om jag nu har 175p, har jag nån chans att komma in på teknik eller på något annat program, isåfall vilket? Och jag vill ha snowboard som inriktn...
Visar 1-5 av 5 inlägg


Malung-Sälens gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information