Kungsängsskolan

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

På Kungsängsgymnasiet i Sala finns ett enormt elevengagemang! Skolan arbetar för att hela tiden se varje elev och just ditt undervisningsbehov. Skolan går efter mottot att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Kungsängsgymnasiet satsar allt för att du ska lyckas och hoppas att du vill göra detsamma. Efter att ha läst din gymnasieutbildning på Kungsängsgymnasiet är du väl rustad för framtiden. På Kungsängsgymnasiet har du närhet till kurator, skolsköterska, bibliotek, specialpedagog, SYV, internet genom egen dator, café, skolmatsal, idrottshall, gym och mycket mer! Skolan ligger i Sala, nära dem som bor här och i grannkommunerna. Det gör att skoldagarna blir kortare och du får mer fritid.

På Kungsängsgymnasiet kan du välja mellan: barn och fritid, ekonomi, el och energi, fordon och transport, natur, samhäll och teknik när du söker gymnasieprogram. Om du gillar att träna och tycker om att hjälpa andra att hålla sig i form kan Personlig Tränare vara något för dig. På Kungsängsgymnasiet finns även idrottsprofiler inom fotboll, innebandy och fitness movement.

Delta i roliga aktiviteter med elevkåren och Skol-IF

På Kungsängsgymnasiet menar man att gymnasiet inte enbart ska handla om att plugga och skriva prov och rapporter. Skolans elevkår ser till att du har det extra kul att gå på gymnasiet. De arrangerar allt från fester till tävlingar och musikuppträdanden. Det finns även en skolidrotts­förening som du kan vara med i.

Starta ett eget UF-företag

Kungsängsgymnasiet arbetar aktivt med UF (Ung Företagsamhet). Under ett läsår får du som elev vara med och driva ett eget så kallat UF-företag i en grupp om ca 3-5 elever, med riktiga varor och tjänster. Som UF-företagare har ni möjlighet att nomineras till “Silverglans” - Salas egen företagargala. De tre UF-företag som nomin­eras får vara med under galamiddagen och vinnarna får ta emot pris.

Ladda ner broschyr

Läs mer på skolans hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kungsängsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 studidag 2014-02-03   remko brink Är det sant att de har en lediga dag idag? MvH r brink
Visar 1-1 av 1 inlägg


Kungsängsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information