Kitas gymnasium

Kreativ studiemiljö

Kitas gymnasium är en liten friskola, som erbjuder en kreativ studiemiljö för dig som vill satsa, både på studierna och ditt specialämne. Det är t ex många idrottare på skolan, inom alla nivåer både bredd och elit.

Ämnesblock på Kitas gymnasium i Borås

Kitas gymnasium har enbart nationella program, vilket ger en garanterad högskolekompetens. Studierna är upplagda på heltid, men schemat är lite annorlunda disponerat. Alla lektioner är förlagda till förmiddagarna, måndag - fredag. Det innebär ett effektivt och koncentrerat ämnesblock med korta raster, men utan håltimmar. Resten av dagen är fri för fördjupade studier samt för ditt individuella val inom idrott eller annat ämne. Det innebär att det är höga krav på elevens eget ansvar för sina studier och att disponera sin tid. I gengäld får eleverna en stor frihet och rika möjligheter till personlig utveckling.

Högkvalitativ undervisning

Skolans profil är att erbjuda en undervisning med hög kvalitet och med en balans mellan teori och praktik. Att ge möjlighet både till bredd, fördjupning och specialisering. Kitas gymnasiums grundidé är att du som är aktiv inom en idrott eller har ett stort intresse för ett annat ämne ska få mer tid för det, men samtidigt kunna studera på heltid.

Centralt läge och bra läromedel

På Kitas gymnasium satsar man mycket på kvalitet och att ge varje elev en trygg och stimulerande miljö. Därför har man medvetet valt att lägga skolans resurser på en modern utrustning och bra läromedel, fräscha lokaler och ett centralt läge. Men, skolans främsta tillgång är lärarna som alla har både en hög utbildning och ett stort engagemang. Tillsammans bidrar både lärare och elever till att göra Kitas gymnasium till en speciell skola.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kitas gymnasium i Borås

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Kitas frisör gymnasie? 2012-10-09   Lina Finns Kitas Frisör gymnasie i borås eller finns de bara i göteborg?
0 Frågor 2008-11-14   susanna Vem äger kitas? Finns någon person med namnet kitas? Vad används vinstpengarna till? Finns någon ideologi bakom? Vad har lärarna för utbildning? Hur många elever går på de olika kitasskolo...
Visar 1-2 av 2 inlägg


Kitas gymnasium i Borås
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information