Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Katedralskolan, Lund

Skandinaviens äldsta skola 

Katedralskolan grundlades 1085 och är därmed Skandinaviens äldsta skola. I mycket moderna och ändamålsenliga lokaler erbjuds du utbildning av högsta kvalitet. Katedralskolan har välutbildade och entusiastiska lärare och en stimulerande studiemiljö i Lunds centrum.

Studier för framtiden

Förutom studier av hög klass kan Katedralskolan även erbjuda ett rikt utbud av elevföreningar samt en mysig elevkafeteria med stans billigaste fika. Vi har dessutom välutrustade lokaler för musik, dans, drama, bild, foto, film, idrott m.m.

Katedralskolan är en traditionsrik skola som ger dig utbildning för framtiden.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Katedralskolan, Lund

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Merit för naturvetenskap? 2017-10-05   Anon Hejsan! Jag undrar vilket meritpoäng man behöver för att komma in på kursen natuvetenskap?
0 Antal elever i katedralskolan 2015-06-11   HR Hur många elever går på katedralskolan? Är skolan renoverad inuti? Mvh HR
0 Datorer 2014-09-24   Jörgen Bengtsson Fråga, vi har en dotter som funderar att gå på Katedralskolan. Vi undrar nu om datorer på Er skola, får alla elever en dator i samband med skolstart och isf vad för en typ av dator. Kan denna ...
0 Intagningspoäng till IB prog? 2014-07-04   Ib prog Vad är intagningspoängen till IB linjen ?
0 Angående poäng 2014-06-12   Lara Hej! Jag undrar hur mycket poäng man måste ha för att komma in på Naturvetenskap i Katedralskolan.
0 Intagningspoäng 2013-06-19   Emilia hej jag undrar om hur mycket poäng man måste ha för att komma in på ekonomiprogrammet på katedralskolan i Lund?
0 Datorer 2012-07-25   Muzhen Li Hej! Jag undrar om datorerna som eleverna kommer att få. Kommer att alla att använda exakt likadana datorer eller kommer det vara olika för olika riktningar eller årskurs...
Visar 1-7 av 7 inlägg


Katedralskolan, Lund
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information