Kärrtorps gymnasium

Välkommen till Kärrtorps gymnasium

Kärrtorps gymnasiums profil är mänskliga rättigheter. Trygghet och trivsel är viktigt och skolan prioriterar goda relationer mellan ungdomar och vuxna. Lärarledda och välplanerade lektioner är stommen i lärandet, men skolan gör också studiebesök och bjuder in föreläsare. Lärarna är legitimerade och erfarna och alla som arbetar på skolan göra allt de kan för att du ska nå goda studieresultat. Skolans mål är att alla elever ska få med sig både kunskaper, erfarenheter och en tro på sin egen förmåga att vara med och ta ansvar och påverka. 

Stöd för att lyckas

Lärarna på Kärrtorps gymnasium är engagerade och finns här för dig. De vill både inspirera och utmana dig att lära dig så mycket som möjligt. Skolan schemalägger halvklasser för att du ska få möjlighet att utvecklas utifrån dina förutsättningar och du får visa dina kunskaper på olika sätt. Behöver du kan du få stöd av specialpedagoger och resurspedagoger och skolan har ett elevhälsoteam med kurator, skolsköterska och studie- och yrkesvägledare som stöttar dig när du behöver det. Om du satsar på dina studier har du alla möjligheter att lyckas.

Skola för mänskliga rättigheter

Kärrtorps gymnasium är en av Amnesty Internationals samarbetsskolor och du kommer att få arbeta mycket med mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Om du vill kan du också vara aktiv i skolans egen Amnestygrupp. Med kunskaper kan du vara med och påverka och göra skillnad för en mer rättvis värld.

Kontakter med samhället utanför skolan

Du lär dig inte bara i skolan. Kärrtorps gymnasium vill att du ska möta människor med olika slags erfarenheter och kunskaper och du kommer att få göra studiebesök och lyssna på spännande gästföreläsare. Du lär dig mer och har roligt och utvecklas tillsammans med andra.

Stark gemenskap

Stämningen på Kärrtorps gymnasium är glad och välkomnande och du kommer att möta elever från hela Stockholm. I skolans ljushall finns ett Café och skolans bibliotek och där träffar du lätt andra elever. För att stärka sammanhållningen och ha roligt tillsammans arrangerar skolan också olika typer av schemabrytande aktiviteter som t ex KÄR-dagar, Amnestydagar, Hälsodagar, Skidresor, Studieresor, Fotbollsturneringar och Frukostar.

Hitta till Kärrtorps gymnasium

Kärrtorps gymnasium ligger i Kärrtorp på Karlsövägen 9-15. Du tar dig hit med tunnelbanelinje 17 på 8 minuter från Skanstull. Om du kommer från Bredäng, Bandhagen eller Älvsjö tar du enkelt buss 163. På bara ett par minuter tar du dig från tunnelbanan till Kärrtorps gymnasium. Där finns en naturlig träffpunkt i ljushallen och det finns både rum för sittgrupper för både studier och umgänge. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kärrtorps gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 från IESE till kärrtorp 2013-01-07   Lellepelle Hej jag undrar hur ni som kom från Internationella Engelska skolan tyckte om att komma till en "vanlig" svensk skola? Var det bättre, sämre eller nått annat? Tacksam för svar Lellepelle
0 IP för Natur 2011-01-14   anonym Vad är intagningspoängen för Naturprogramet på Kärrtorp?
0 IP för Natur 2011-01-14   anonym Vad är intagningspoängen för Naturprogramet på Kärrtorp?
Visar 1-3 av 3 inlägg


Kärrtorps gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information