John Bauergymnasiet, Växjö

Smålandsgymnasiet - med kreativt kunskapande i fokus!Kreativt kunskapande i fokus på Smålandsgymnasiet i Växjö

Smålandsgymnasiet i Växjö kommer inte anta några elever till något program inför hösten 2015.

Smålandsgymnasiet är en nystartad gymnasieskola i Växjö som i dagsläget har cirka 400 elever. Skolan är belägen vid de gamla järnvägsstallarna och ligger bara några minuters gång ifrån närmsta tåg- och busstation.

Smålandsgymnasiet lägger stor vikt vid kunskapande, det vill säga kunskap som kan användas. Uttrycket kunskapande handlar i grund och botten om att skolan vill stimulera sina elevers kreativitet och ha du ska ha en verklighetsanknytning i allt du gör. Att du som elev tar steg framåt såväl socialt som kunskapsmässigt är målsättningen.

Entreprenöriellt lärande

Entreprenöriella förmågor och entreprenörskap är något som betonats extra sedan GY11-reformen, och på Smålandsgymnasiet ligger man långt framme i det arbetet då personalen arbetat med entreprenöriellt lärande i nästan sex år. Här vill lärarna utmana din och dina klasskamraters problemslösningsförmåga, initiativkraft och ansvarstagande.

Få en konkurrenskraftig utbildning med Smålandsgymnasiet

När du efter tre års studier lämnar Smålandsgymnasiet vill skolan att du ska kunna göra det som en mogen ung vuxen, redo att sig an ytterligare studier eller ge sig in på arbetsmarknaden. Ett gemensamt engagemang från lärare och elever skapar de rätta förutsättningarna för det kreativa kunskapande skolan vill uppnå. På Smålandsgymnasiet siktar man högt och tillsammans med dig som elev vill man påverka vår omvärld och verklighet och göra den ännu bättre. Gör dig redo för att bli utmanad!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Smålandsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Poäng 2008-10-17   lorina Hej! Jag undrade hur mycket poäng man ska för frisörprogrammet!!??
0 Allmäna frågor 2008-10-16   Linus Grann Tjena! jag undrar om det fungerar som det gör i många andra john bauer skolor, att man får en dator under utbildningstiden? Jag undrar även om jag som bor i ett annat län och måste söka på...
1 intagningspoäng 2008-10-09   Oliver strid hej jag bara undrade var intaggnings poängen är för hotel och resturang... och är det sant att man får en dator som är värd 15 000 och får behålla den när man har gått ut 3an?
Visar 1-3 av 3 inlägg


Smålandsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information