Hushagsgymnasiet

Hushagsgymnasiet i Borlänge

På Hushagsgymnasiet finns Bygg- och anläggningsprogrammet, Industritekniska programmet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt VVS- och fastighetsprogrammet. Skolan har ett gott och nära samarbete med branscher och företag. Detta ger eleverna chansen att få värdefulla erfarenheter och kontakter inför framtiden när de har arbetsplatsförlagt lärande (APL). Sammanlagt ingår minst 15 veckors APL i utbildningen i årskurs 2 och 3. Även om Hushagsgymnasiet enbart har yrkesprogram, kan alla elever som vill välja att läsa de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. De kurser i fysik, kemi och matematik som behövs för att läsa vidare till högskoleingenjör efter gymnasiet är också möjliga att välja till som individuellt val.

Läsåret 2017/2018 har skolan totalt cirka 330 elever och 55 lärare inom dessa yrkesprogram. I skolans lokaler finns också några av Ljungbergsgymnasiets (kommunens gymnasiesärskola) samt Introduktionsprogrammens utbildningar. Dessutom bedriver vi viss yrkesutbildning för vuxna.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Hushags-Erikslundsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 distanspluggning 2012-04-19   emelie Jag undrar om man kan plugga distans om man har sökt bageri konditori i borlänge? så man åker mellan mora till borlänge när det är vissa lektioner / kurser
0 intagnings poäng. 2011-05-14   Stephanie Hej , jag bara undrar hur många poäng det krävs för att komma in på BA-programmet hösterminen - 2012 ? :)
0 Livsmedelsprogrammet 2009-11-14   Hanna viklund Hejsan! Jag undrar ungefär hur många som går på skolan?
0 intagningspoäng 2009-11-09   johan tjena jag undrar vad intagnings poängen är på energiprogrammet
2 intagningspoäng 2009-04-21   cissi Hej! Jag undrar hur många poäng man behöver för att komma in på BP? MVH Cecilia
Visar 1-5 av 5 inlägg


Hushags-Erikslundsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information