Gymnasiesärskola - Forum

2012-05-19 21:04   AD

Finns det möjligheter för ett lärlingsprogram inom något hantverk i den nya särgymnasiereformen! Måste man söka till ett fordon och godshanteringsprogram om man vill ha hantverk och produktion. Kommunen satsar på fordon och godshantering? Alternativt finns fastighet, anläggning och byggnation! vilka i nuvarande tappning sysslar med gräsklippning och rivning! Vad väljer man om man vill jobba med händerna och gillar hantverk?

Kommunen lägger ned det 3 åriga träteknikprogrammet som besparing i samband med ombyggnad av skolan! Som en konsekvens av detta föreslår man nu även att lägga ned det trä-metalltekniska programmet på särskolan! Namnet klingar kanske likt ,men arbetet på särskolan har inte haft någon koppling till det träteknska programmet, varken lokalmässigt eller undervisningslikt!

Kan vi på något sätt rädda hantverket för framtiden? Känns som att enda lösningen på problemet i Halmstad kommun är att starta en friskola /lärlingsskola inom gymnasiesärskolan! Tacksam för uppbackning från Er vad gör man? Holger Adgård Kattegattgymnasiet 035-138652


Hantverksakademins gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin