Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasiet utomlands - Forum

2018-08-18 18:28   Felicia

Jag början 9an 2018 och jag vill gå gymnasiet i sydkorea. Tänkte först börja på high school men det är så dyrt. Så går det att vara utbytes student hela gymnasiet?


RE: Gymnasiet utomlands
2018-08-20 15:06   Petra Öster

Hej,

Det kan finnas möjlighet att läsa hela gymnasiet utomlands utan att göra det på egen hand. Men även det kan bli dyrt. Det finns många olika organisationer som ofta fokuserar på olika former av utlandsstudier, t.ex. om man vill studera på high school eller i en skola i Europa osv. Där kan ni också fråga organisationerna om kostnader, även priset varierar från organisation till organisation men också vart man åker och hur kostnaderna ser ut just där. T.ex. om du ska åka till en high school betalar du en avgift till organisationen, din biljett till och från landet, dina resor inom landet t.ex. kollektivtrafik, din egen mat och fickpengar osv. Till slut kan det bli väldigt dyrt, då kan ni även testa att ansöka om stipendier som kan hjälpa till med kostnaderna. Här kan du läsa mer om utlandsstudier: https://www.gymnasium.se/utlandsstudier/ du kan själv välja vad du vill läsa mer om längre ner på sidan och även välja att söka på skolor i olika länder. 

Stort lycka till! /Petra, SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information