Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Turism - Forum

2010-01-31 19:10   I.K
Är de obligatoriska ämnena som svenska, matte och engelska på samma svårighetsnivå som t ex. i media och sam? Vad ska man tänka på om man vill plugga på högskolan efter turism utb.? Vilka val bör jag göra redan nu?

RE: Turism
2010-02-01 10:35   Eva Hamrin, samordnare Turism, GUC
Hej, de ämnen du anger är några kärnämnen och dessa tillsammans med turismprogrammets karaktärsämnen är alla obligatoriska och är på samma svårighetsnivå som övriga program. Alla utbildningar på GUC ger grundläggande behörighet till högskolan och på plats hos oss ges man möjlighet att läsa kurser inom individuellt val som gör att man breddar sin behörighet. I GUCs Turismprogram ingår redan Historia A och Engelska B som obligatoriska kurser. Du kan sedan själv välja Matematik B som individuellt val - dessa tre kurser öppnar tillsammans många vägar. Matematik B behöver du inte välja redan nu, men det är möjligt som elev på GUC. Du kan fortsätta med sitt b-språk, vilket ger meritpoäng. Med tanke på högskola men även för yrket. På vår hemsida kan du ladda hem faktablad och folder som presenterar detta. Besök www.guc.se Välkommen till oss!

Grafiskt utbildningscenter GUC
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information