Frölundagymnasiet

Frölundagymnasiet

Frölundagymnasiet

är en trivsamt belägen gymnasieskola med en tydlig profilering mot idrott och internationellt samarbete. Skolans elever brukar också betona god kamratskap. I maj 2008 hade Frölundagymnasiet drygt 960 elever.

    Frölundagymnasiet är ett auktoriserat FN-gymnasium som erbjuder fyra program:
  • Handel- & Administration
  • Handelsgymnasiet
  • Naturvetenskap
  • Samhällsvetenskap

Skolan har två lokala inriktningar:
Naturvetenskapsprogrammets inriktning mot Biokemi och medicin och Handelsgymnasiet som utbildar säljare i nära samarbete med handelsbranschen.

Du kan kombinera skolans program med studier i friidrott, basket, handboll, fotboll, ishockey, innebandy, beachvolleyboll och dans. Det finns även många elever som provar på att starta eget företag under ”Ung Företagsamhet”.

FrölundagymnasietFrölundagymnasiet ligger centralt i västra Göteborg men ändå avskilt och lugnt med mycket gräsmattor, träd och buskar utanför knuten. Skolan disponerar också en del av Frölunda Kulturhus - såsom idrottssalar, simhall och gym.

På Frölundagymnasiet:

  • ställs Du i centrum på ett alldeles särskilt sätt
  • finns mycket större möjligheter för Dig att individuellt anpassa din utbildning genom ett hundratal olika kurser att välja mellan
  • får Du kontakter med samarbetsföretag på flera program och därmed en bra inblick i arbetslivet
  • finns basket-, friidrotts- och handbollsgymnasium som Du kan kombinera med skolans samtliga program
  • har vi sannolikt kommit längst bland skolorna i Göteborgsområdet när det gäller att utveckla en humanistisk, forskningsbaserad och gemensam syn på lärandet

Du är även varmt välkommen att kontakta Frölundagymnasiet för ett besök på skolan!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Frölundagymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Nedläggning av Frölunda gymnasiet? 2010-01-14   CB Hej! Har hört att Frölunda gymnasie skall läggas ner och inga intagningar sker i februari, är detta sant? Vart kommer de olika gymnasilinjerna att flyttas då? Har en kille på 16 år som ska...
0 Kurser 2009-08-10   Linda Hej jag undrar om ni har kurser inom yrket som svetsare ni kan skicka info till min mail om det är möjligt för er att skicka det till mig. Mvh Linda
Visar 1-2 av 2 inlägg


Frölundagymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information