Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Får elever med adhd ta körkort hos er? - Forum

2012-05-28 11:49   Tjej 16,

Har fått höra att elever med adhd inte får ta lastbilskörkort på transportprogramet i skövde.. Vet inte om det stämmer, kan ju bara vara ett rykte. Men nu undrar jag om det stämmer och om det är likadant i tibro? Fick också höra att när man har adhd krävs extra kurser för att ta körkort som skolor inte vill betala. och att man då inte får något slutbetyg. stämmer detta? får lite smått panik eftersom omvalet redan är gjort,,


RE: Får elever med adhd ta körkort hos er?
2012-08-28 13:48   Rose-Marie, SYV

Hej!

Om man har en diagnos ADHD så krävs särkild prövning när du söker om körkortstillstånd för lastbil, buss (d v s tunga fordon). Det är Transportstyrelsen som prövar och utreder om du är lämplig att få körkortstillstånd för de tunga fordonen och därmed har möljlighet att gå utbildingen till yrkesförare. Detta med extra kurser vet jag inget om, det är nog något som är anpassat till någon särskild elev. Hör gärna av dig om du har mer funderingar!

Mvh Rose-Marie, SYV


Fågelviksgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information