Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

DesignGymnasiet

Designgymnasiet Sickla

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning. På skolan har du alltid tillgång till den absolut senaste tekniken när du lär dig designprocessen, från idé, research, analys, produktplanering och prototyp till produktion. Designgymnasiet Sickla ligger cirka 10 minuter från Slussen.

Lärare med designkompetens

Designgymnasiet Sickla har lärare med stor erfarenhet inom design. I skolans välutrustade verkstäder arbetar eleven med hela processen från idé till färdig produkt. Eleven ställs inför komplexa uppgifter där hänsyn skall tas till många olika faktorer, bland annat funktionalitet, ergonomi och miljöanpassning.

Skolans erfarna och kunniga lärare fungerar som mentorer och som stöd genom hela utbildningen. Som elev arbetar du ofta processinriktat och med fokus på entreprenörskap. På Designgymnasiet Sickla får du studera designhistoria, designteori och designanvändning. När du är klar med utbildningen har du både bred och djup kunskap inom designområdet.

Läs mer på Designgymnasiet Sicklas hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Designgymnasiet Sickla

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 förkunskap 2017-06-24   Iris Hejsan! Jag bara undrar hur mycket förkunskap jag behöver för att vara lämplig. Jag har en ny funnen kärlek med design och vill gärna söka till, vad jag är säker är en toppen skola! Början man...
1 Hur mycket brukar poängen ligga på? 2015-11-02   V Vad brukar intagnings poängen ungefär ligga på, till bild och formgivning :)
0 Ekonomi/design? 2013-08-22   Sophia Hej! Jag skulle jättegärna vilja gå ekonomi inriktning textil/design! Går det? Tacksam för svar!
1 Hur många elever går det? 2012-12-27   A Hur många elever går på Designgymnasiet?
1 modern språk 2011-11-25   salma a. elmi jag undrar bara om läser modern språk i designgymnasiet. tack för svaret!
0 Utbytesstudent comeback 2011-11-07   Alexandra Hej! Jag undrar hur det blir när man har vart utbytes student i ett år efter 9an, hur det blir om jag söker in till Ekonomi. Om jag måste börja om 1an eller om jag k...
1 Grafisk design. 2009-11-23   r.j Hejsan. Jag undrar om det finns någon inriktning för grafisk design?
1 Intagnings poäng på Designgymnasiet? 2009-07-14   angelica goude Tjena. Jag undrar hur höga intagnings poäng, eller va de nu kan heta det brukar ligga på? mhv angelica
3 Inredning? 2008-12-06   Amanda Heej! Jag undrar om det finns en inriktning för inrednings-design på skolan? :)
Visar 1-9 av 9 inlägg


Designgymnasiet Sickla
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information