Bollerups lantbruksinstitut

Ett naturbruksgymnasium för alla elever i Sverige!

Bollerup Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola dit elever från hela Sverige kan söka. Skolan har ungefär 250 elever och ligger i Tomelilla.  

Möjligheter till jobb eller vidare studier

Bollerup Naturbruksgymnasium är det bästa alternativet oavsett om du vill jobba eller studera vidare efter gymnasiet. På skolan kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktningarna:

  • Hästhållning med naturvetenskapliga kurser
  • Hästhållning, Hållbarhet och företagande
  • Hästhållning, Den unga hästens utveckling (Särskild variant, riksrekryterande)
  • Lantbruk med naturvetenskapliga kurser
  • Lantbruk, Hållbarhet och företagande
  • Lantbruk

Möjlighet att bli högskolebehörig på naturbruksprogrammet

Bollerup Naturbruksgymnasium är en friskola, skolan ägs av en stiftelse, vilket betyder att eventuellt överskott alltid går tillbaka till skolan och eleverna. Ett bra exempel på detta är att utbudet av extrakurser som du som elev kan välja på nyligen har utökats rejält. Till exempel kan du som individuellt val läsa kurser inom naturvetenskap, och språk samt olika yrkeskurser. Det gör att det finns många möjligheter för dig som vill bli behörig till exempelvis veterinärutbildning, agronom, lantmästarutbildning, hippolog eller liknande utbildning efter gymnasiet.

Internat, lokaler för häst, lantbruk och roliga fritidsaktiviteter

På Bollerups Naturbruksgymnasium finns landets största anläggning för såväl häst som lantbruksinriktning. Skolan har ett omtyckt internat och du som elev kan ha med dig din egen häst eller hund. Det anordnas också mycket roliga fritidsaktiviteter som yoga, fotboll, innebandy, studiebesök och som elev har du tillgång till fotbollsplan, tennisbana och idrottshall.

Internat / boende

Bollerups egna internat erbjuder boende för alla elever. Som internatelev får du en spännande och utvecklande gymnasietid. Bollerups Naturbruksgymnasiums internat är ett elevboende fördelat på ca 20 boendehus.

Många av internatets rum har egen dusch och toalett på rummet. Det finns både enkel- eller dubbelrum. Alla elever som bor på internatet äter frukost, lunch och kvällsmat i skolans matsal.

Boende för din häst eller hund

Det finns också möjlighet för dig som elev på Bollerup Naturbruksgymnasium att ta med dig din egen häst eller hund. Det finns också en veterinärklinik på området, så du behöver aldrig vara orolig över ditt djur.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Bollerup naturbruksgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Behörighet att läsa till veterinär 2015-11-17   E Hej! Jag vill utbilda mig till veterinär och vet lite om att man ska gå på universitet och att man måste gå naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. Jag har sett att det finns en hästutbildning...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Bollerup naturbruksgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information