Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur får man bättre betyg inför gymnasievalet? - Forum

2011-05-02 20:51   Trollet!

Är det nån som kan tipsa om hur man får bättre betyg så att man kommer in på ett bra gymnasium? De senaste terminerna så har jag varit extremt slarvig i skolan. Jag går i åttan nu.. Är tacksam för svar :)


RE: Hur får man bättre betyg inför gymnasievalet?
2011-09-13 16:43   Martin

Ta med dina böcker och sätt dig där det inte finns något annat att göra än att plugga och där du inte kan bli distraherad av datorer, tv-spel, tv, radio, mobiltelefon och allt annat som kan stjäla din uppmärksamhet. Att studera samtidigt som man sitter framför datorn är egentligen att lura sig själv eftersom man börjar fokusera på annat än det man ska göra ganska fort. Bestäm dig för hur länge du ska plugga och belöna dig själv när du är färdig (ta en glass, kolla på Smallville eller gosa med din trolltjej). Att plugga kräver att du faktiskt lägger ner energi. Det finns en latmask i alla människor som du måste övervinna. Oftast tar det inte så mycket tid som man först tror när man väl kommer igång heller.


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information