Aneby Praktiska Gymnasium

Baggiums Praktiska Gymnasium - ditt första steg ut i arbetslivet!

Ta ditt första steg ut i arbetslivet efter att du tagit studenten på en av Baggiums Praktiska Gymnasier. Baggiums Praktiska gymnasier fokuserar på personlig utveckling anpassad till vem du är och vill vara. Med små klasser ökar de möjligheten till att arbeta nära och individualiserat med dig som elev. 

Halva studietiden ute på en arbetsplats

Baggiums Praktiska Gymnasier ger dig en lärlingsutbildning där praktik varvas teoretiska och praktiska studier i skolans lokaler. Du får omkring halva din studietid ute på en arbetsplats. Förutom att du får komma ut till ett eller flera företag under din gymnasieutbildning har de flesta av Baggiums Praktiska gymnasier verkstäder och andra praktiska miljöer inne på skolan. På så sätt får du chansen att kunna förbereda dig inför din praktik.

Av Baggiums elever får 60 procent jobb direkt efter skolan

Efter din lärlingsutbildning på Baggiums Praktiska Gymnasium är chansen stor att du har goda kontakter från din praktikplats, vilket ger dig bra jobbmöjligheter efter studenten. Din gymnasieutbildning förbereder dig inte bara för arbetslivet utan gör dig även konkurrenskraftig.

Ditt första steg ut i arbetslivet

Under din praktik får du en eller flera handledare på arbetsplatsen som tillsammans med din karaktärsämneslärare följer ditt arbete och dina framsteg. Praktiken du gör inom ditt lärlingsprogram följer de kurser som branschen och Skolverket kräver. Du får en hög kvalité på din gymnasieutbildning och rustas även för eventuella fortsatta studier.

Praktik utomlands på Baggiums Praktiska Gymnasier

Missa inte chansen att uppleva hur andra länder arbetar inom ditt yrke. Några av de länder som Baggiums Praktiska Gymnasier erbjuder praktikplats i är Kenya, Norge, Italien, Grekland, USA, England och Tanzania.

Förbered dig inför arbetslivet på Baggiums Praktiska Gymnasier!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Praktiska Aneby

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hej 2009-11-06   Rebecka Ek-Larsson Hej det är så att jag gick omvårdnadsprogramet i jönköping förra året.. sen börja jag på barn och fritid nu i höstas och jag känner att det inte är det jag vill jobba med i framtiden.. allså j...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Praktiska Aneby
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information