Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Anders Ljungstedts gymnasium

Välkommen till Anders Ljungstedts gymnasium - en värld av möjligheter!

Här har vi flera intressanta program och inriktningar som hjälper dig finna just din väg ut i yrkeslivet. Hos oss får du stöd och motivation av vår engagerade personal som tillsammans arbetar för att skapa en trygg och inspirerande miljö där du kan utvecklas.

Centralt läge med brett programutbud

Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning är ett smart val oavsett om du vill börja arbeta direkt efter gymnasiet eller om du vill läsa vidare. Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder självklart grundläggande högskolebehörighet för dig som vill.

Här skolas framtidens yrkesmän/kvinnor

Anders Ljungstedts gymnasium har en lång erfarenhet av yrkesutbildning och våra elever är attraktiva på arbetsmarknaden. I skolans yrkeslokaler ger vi våra elever en trygg grund att stå på och kompletterar det med lärande på en arbetsplats. Anders Ljungstedts gymnasium finns här för dig som vill vara säker på att få en yrkesutbildning med kvalité. För oss är det viktigt att eleverna får ett kvitto på sin kunskap, så därför skapar gymnasieskolan även möjligheter för deras elever att delta i yrkestävlingar. De senaste åren har elever på skolan tagit flera prestigefyllda medaljer på Yrkes-SM.

Anders Ljungstedts gymnasium har ett mycket gott branschsamarbete med företag i hela Östergötland och deras elever är garanterade en plats för sitt arbetsplatsförlagda lärarande (APL). Flera av Anders Ljungstedts gymnasiums program har ingått samarbetsavtal med företag för ytterligare verklighetsförankring och ökad kvalité. Nytt för i år är ett samarbete mellan Fordonsprogrammet och Volvo, och sedan tidigare är skolan en del av Teknikcollege.

Entreprenörskap går som en röd tråd genom utbildningen och i samarbete med Ung Företagsamhet ger vi våra elever möjlighet att driva sitt eget företag under ett år. Varje år anordnar skolan dessutom en stor populär UF-mässa för kommunens alla gymnasieskolor.

Anders Ljungstedts gymnasiums flygteknikutbildning har riksintag och erbjuder även yrkeshögskola. Du har möjlighet att läsa alla våra program som lärlingsutbildning. På många av våra program har du möjlighet till utlandspraktik då vi har ett internationellt utbyte med flera skolor i Europa.

Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder en trygg och lugn atmosfär

På Anders Ljungstedts gymnasium är det viktigt att alla elever känner sig trygga och sedda. Samlingspunkten på skolan är vår galleria med gott om sittplatser runt vår reception och cafeteria. Här fikar både lärare och elever och våra skolvärldar finns på plats för att stötta och hjälpa våra elever. Skolan har även en egen butik där det dagligen erbjuds nybakat och egentillverkade smörgåsar. För de elever som har behov av extra stöd finns ett fungerande elevhälsoteam som ser till varje individs bästa. Elevhälsoteamet består av studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, specialpedagog, kurator och skolpsykolog och de erbjuder bland annat enskilda samtal kring studieteknik och motivation samt stöd i lärandesituationer. Alla elever har tillgång till digitala hjälpmedel och vi arbetar aktivt i digitala klassrum. I skolans egna bibliotek finns erfaren personal till hands för att hjälpa till.

Nöjda elever och hög måluppfyllelse

På Anders Ljungstedts gymnasium tar 9 av 10 elever gymnasieexamen. Anders Ljungstedts gymnasium är stolta över att ha en så hög måluppfyllelse. Att du blir anställningsbar efter din yrkesutbildning är vårt viktigaste mål. En hög andel elever går efter gymnasiet direkt ut i arbetslivet. Anders Ljungstedts gymnasium tror att engagerade lärare med stor yrkeskunskap, fungerande elevhälsoteam och en trygg miljö skapar de rätta förutsättningarna för deras elever att nå sin gymnasieexamen. Den årliga elevenkäten visar att eleverna håller med!

Anders Ljungstedts gymnasium har även en gymnasiesärskola, läs mer här.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Anders Ljungstedts gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 El programmet 2017-07-10   Hasan Heydari Hej! Jag undrar om hur mycket finns det chans att man får jobb efter gymnasium på ljunkan skolan
0 schema 2015-08-14   Frida hedman Hej hur brukar schemat se ut på stylist. är det eleverna som lagar skolmaten. Får man tillgång till en dator.
0 El-energi Lärlingsprogrammet automation 2014-02-12   anon kan man få högskolebehörighet även om man går en lärlingsutbildning?
0 nv 2013-02-17   MI Kan man läsa NV om man går Bygg och anläggning?
0 Musik 2012-11-22   Filippa Johansson Hej, jag går redan på Anders Ljungstedts gymnasium. Men jag undrar om musik programmet kommer till nästa termin, så att man kan byta linje till det. MVH Filippa i RL1B
0 Dekoratör 2012-10-25   Bam Hej. Varför har ni ingen Dekoratörsutbildning som det verkar vara stor efterfrågan på.
0 Estet-dans hösten 2013? 2012-10-22   Olivia Hej! Kommer det att finnas estet-dans på Ljunkan hösten 2013 som 97:or kan börja på? Kommer det ens gå att söka dit i vår? Blir glad för svar!
0 Hotell och turism 2011-02-02   Ida Jag funderar på att välja er Hotell och Turism linje. Hur mycket poäng behöver man och hur är skolan?Kan man flytta till er eller måste man bo hemma? sphynx_...
0 ESTA intagningspoäng? 2010-09-30   Amanda Hej! Jag är en tjej i nian som snart ska välja gymnasielinje. Funderar på Ljungkans estet-teater (ESTA) men är det någon som vet hur många poäng man m&ari...
0 Dekoratör / Inredare 2010-02-15   Bam Hej. Har ni några kurser / utbildningar för dekoratörer / inredare i butik. Mvh Bernt
1 eftergymnasial måleriutbildning? 2009-06-03   Erik Har ni en eftergymnasial måleriutbildning på eran skola?
1 natur 2009-05-28   sanna Finns inte naturvetenskapliga linjen på anders ljungstedts?
0 Danslinje på Anders Ljungstedts gymnasium? 2009-04-29   Niklas Tja! Mitt namn är Niklas och jag går sista året i grundskolan. Ska snart välja gymnasium. Tänkte passa på att fråga er, jag blev tipsad om att ni har någon slags dans linje. Jag är en kille so...
0 utspring 2009-03-14   skorpan Jag undrar vilket datum och tid Ljunkan har sitt utspring 2009?
Visar 1-14 av 14 inlägg


Anders Ljungstedts gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information