Betyg - Forum

2007-10-06 18:07   Gurra
Hej jag har en liten fråga! Min pappa sa att det betyget man får på höstterminen i nian är det betyget man söket in på gymnasiet med. stämmer detta eller är det det betygen man får på vårterminen man söker in på?

Ang: Betyg
2007-10-10 20:40   Fredrik
Tja Gurra! Det är så här; när man söker till gymnasiet gör man en ansökan (ansökan görs vanligen från den 25 januari-25 februari) till det gymnasium man tror att man vill gå på och som man tror att ens betyg räcker till för. (Du kan kolla lite på statistiken och intagningsbetyg från förra året på den skola och program du vill gå på skolans hemsida)Sedan på vårterminen får man ett preliminärt resultat, alltså ett resultat som talar om om dina nuvarande betyg räcker till eller inte, sedan har man chans att göra ett omval till en annan skola eller ett annat prgram om man vill. MEN om du definitivt tror att dina slutbetyg på vårterminen kommer att räcka är det bara att låta ansökan ligga kvar. Din skolas SYO-konsulent (Studie och yrkesvägledare) borde ha gymnasieinfo med din klass snart om hon inte haft det redan. Lycka till!

RE: Betyg
2008-08-16 20:16   Karin
Hej Gurra. Båda betygen spelar en stor roll om du kommer in eller inte. Men höstbetyget har lite mer betydelse. Lycka till!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information