Allt du behöver veta om antagning och ansökan till gymnasiet
EMG
Gymnasievalets tidsplan hittar du längst ner i nyhetsbrevet! Webbversion
För många har nu ansökan till det preliminära gymnasievalet stängt.
Tycker du att det är krångligt? Vi har samlat alla viktiga datum och hur antagningen fungerar, du hittar länken dit längst ner i nyhetsbrevet. ☼

Om du redan vet hur antagningen fungerar men inte är helt 100 på om ditt förstahandsval blev rätt så har vi tagit med lite inspiration också. Vi har intervjuat Emma som pluggar Teknikprogrammet på Nacka gymnasium som får vara med och designa prototyper av Nacka stad - hur coolt? Vi har även intervjuat Emma & Ylva på S:t Eriks gymnasium som båda valde program efter sitt favoritämne i grundskolan.

Lycka till
gymnasium.se
   
 
Apelrydsskolan
Apelrydsskolan
En av Sveriges högst rankade skolor! Att eleverna är så nöjda är inte konstigt - på Apelryd får du en oslagbar gymnasietid på internat vid havet i Båstad. Välj mellan spännande utbildningar som Global management, spetsutbildning inom mode, fotografering och mycket annat. Dessutom låga internatpriser!
    Internat i Båstad? Ja tack!    
   
 
International IT college of Sweden
International It College of Sweden
Vi är innerstadsskolan där du får lärarledd undervisning som ger dig avancerade språk- och IT-kunskaper och möjlighet till internationella examina. Delar av utbildningen sker på avancerad engelska och du har möjlighet att åka på språkresa till London och ta Cambridge-certifikat.
    Innerstadsskola med fokus på IT    
   
 
S:t Eriks gymnasium
S:t Eriks gymnasium
På S:t Eriks gymnasium centralt mitt i stan står kreativitet och kunskap i centrum. S:t Eriks utbildar inom estetiska programmet, el- och energi-, hantverks-, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet. Välkommen på Informationskväll 7/5 17-19!
    Läs mer här!    
   
Våra 4
Februarifavoriter
 
Yrkesambassadörerna: Emma & Ylva
 
Tjejer & teknik: Emma Nord
 
Hur fungerar antagning och ansökan?
 
Tidsplan för gymnasievalet
 

Avprenumerera