Visa gymnasium.se som: Mobil
international it college front

International IT College of Sweden

International IT College of Sweden är en tvåspråkig, fristående gymnasieskola med inriktning mot engelska och IT. Skolan startade 2003 och har ett gymnasium i Stockholm, ett i Göteborg och samarbetspartner i England. Här får du en avancerad utbildning som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands.

Idén bakom skolan är enkel. De vill erbjuda svenska elever i Sverige möjligheten att förbereda sig för en internationell karriär redan efter gymnasiet. Profilerna med avancerad engelska och IT gör eleven redo att söka universitet, högskola eller jobb i ett engelskspråkigt land efter gymnasiet. Man skulle kort kunna säga att skolan erbjuder ett försprång ut i världen.

Individen i centrum

Varje elevs individuella egenskaper tas till vara för att eleven ska kunna uppnå sitt bästa resultat. Därför sker ofta undervisning i små grupper så att elevens självförtroende och självkänsla ställs i centrum.

Trygghet på en liten skola

Den lilla gymnasieskolan skapar trygghet, alla känner alla. Ingen elev är anonym. Elevens sociala och mentala hälsa hamnar i centrum och varje individ känner sig betydelsefull.

Lärarledda lektioner

Skolans långa erfarenhet av undervisningssituationer visar att lärarledd undervisning är överlägsen lärarlösa metoder då den sociala värdegrunden utvecklas när elever studerar tillsammans. Enligt skolans långa erfarenhet är lärarledd undervisning dessutom effektivare.

Extra stödundervisning

Stödundervisning erbjuds alla elever som behöver extra hjälp eller en annan undervisningssituation för att lärandet ska bli det bästa.

Studiebesök och temadagar

Vi lär oss ofta bättre när vi ser något med egna ögon, att upptäcka och pröva något själv ger ofta en starkare upplevelse. Därför görs ofta inspirerande besök av olika slag ute i verkligheten. Du får vara med och se hur vardagen på ett IT-företag eller tidning ser ut, göra teaterbesök eller något annat stimulerande besök. Vi deltar i workshop, mässa eller friluftsaktivitet där vi utbyter kunskaper med inspirerande människor. Besöken förbereds innan för att bli så givande och meningsfulla som möjligt och därefter integreras de i lärandet på skolan. Temadagar utifrån idéer från elever och föräldrar anordnas också. Genom personliga, konkreta upplevelser utvecklar vi ny förståelse och vi får inblick i nya uppfattningar och perspektiv!

Engelsk profil

INIT College har engelska som profil. I en alltmer globaliserad värld är det viktigt att behärska engelska på avancerad nivå. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna och har engelska som modersmål. Även lärarna i matematik och NO undervisar på engelska.

Under sommaren år 2 bjuder skolan sina elever på en språk- och kulturresa till vår systerskola i London, Kensington Academy.

Genom ett samarbete med University of Cambridge i England är skolan certifierad som Cambridge International School och Test Centre. Därför erbjuder de dig som har höga ambitioner en engelsk gymnasieexamen (A Level) i vissa ämnen. Skolans elever får ta Cambridge-universitetets språkcertifikat, vilka är internationellt erkända och öppnar dörrar till studier på universitet över hela världen. De flesta elever tar CAE (Certificate in Advanced English) och många tar också CPE (Certificate of Proficiency in English) som motsvarar en mycket avancerad engelskanivå. Den som lyckas ta CPE har i princip visat att den har lika goda engelskakunskaper som en bildad person med engelska som modersmål.

Utlandsstudier

Den ambitiöse kan läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (upp till CPE eller IELTS 8). Det ger den språkbehörighet som behövs för att plugga vidare på universitet och högskolor i exempelvis USA och England.

Skolan har ett nära samarbete med Kensington Academy of English i London. Dit åker skolans elever på intensivkurs i engelska. Syftet är att lära sig mer om det engelska språket, samhället och kulturlivet – vilket görs bäst på plats. Utöver studierna ingår en mängd sociala aktiviteter under besöket i London. Resan är avgiftsfri för eleverna då skolan står för kostnaderna.

Lång IT-erfarenhet ger färska kunskaper

Skolan har stor erfarenhet av utbildning inom IT och datortekniska ämnen och erbjuder en gedigen utbildning med drivande och intresserade lärare. Eleverna är med och bygger upp kompletta nätverk, databaser och webblösningar enligt näringslivets standard.

En dator till varje elev

Under senare år har IT förändrats och ses idag inte enbart som ett verktyg, utan också som en integrerad del i utbildningen som utgör en drivkraft för skolans och elevers utvecklingsarbete. Skolans uppfattning är att IT är av stor vikt för att på ett modernt sätt kvalitetssäkra framtida kunskapsinlärning och prestation. Därför får alla elever vid International IT College of Sweden tillgång till sin egen skoldator. International IT College of Sweden ska ligga i framkanten när det gäller IT-satsningar. Genom att investera i en dator till varje elev, ökar vi elevers och pedagogers möjlighet till moderna lärmiljöer som förbättrar förutsättningar för goda studieresultat. IT erbjuder nya möjligheter att kunna anpassa undervisning, pedagogiskt material, uppföljning av arbets- och redovisningssätt utifrån elevers olika förutsättningar och behov. IT kan stärka det internationella engagemanget i skolorna då klassrummet enkelt kan öppnas upp mot omvärlden. Samtidigt är det viktigt att understryka att teknisk utrustning inte ersätter lärarledd undervisning på International IT College of Sweden. Skolans kvalificerade och engagerade lärare är elevernas främsta resurs. Likaså ska tillgången till traditionella läromedel vara mycket god och uppdaterad.


Är du intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus

Öppet hus på INIT Stockholm

Välkommen på öppet hus på International IT College of Stockholm!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-05-04    Tid:   17:30 - 19:30

Utbildningar

Video

     

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av International IT College of Sweden Stockholm.

Hitta till skolan

International IT College of Sweden Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.initcollege.org

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 42 recensioner.

Robert
(5)
I made up my mind to to go for INIT College after my first encounter of the school at its Open House and I never regretted it. Some of the things people mention when they endorse that school is its focus on knowledge and its high disciplinary standards. For me however, the pupils were the main argument. I did not have any friends in primary scho...
Visa hela
Namn
(1)
Ingen går ut den här skolan och är nöjd med hur de blev behandlade. Tro inte att du kommer ha det bättre i den här skolan för du har bra betyg. Ingen typ av intelligens kommer hjälpa dig klara av skolan. Lärarna tar ut sina personliga problem på dina betyg ändå. Som elev blir du behandlad som skräp av både andra elever, skolledningen och vik...
Rektor Daniel Kommentar:
Hej besvikna elev! Det var jättetråkigt att läsa att du inte tycker någon bryr sig om dig. Men vi finns iallafall här för dig, jag som är rektor och hela elevhälsofolket, biträdande rektor, skolsyster, kurator, specialpedagog skolläkare, skolpsykolog, samt din mentor. Om du har problem så kommer vi alltid att ställa upp och följa med dig hela v...
Visa hela
Karl
(5)
Fin skola. Jag trivs bra för här har jag mina kompisar. Sköna lärare och mitt i stan. Toppenutbildning. Min engelska blev grym.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från International IT College of Sweden Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till INIT
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Boka ett digitalt möte med INIT
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 42 recensioner.