International IT College of sweden

Vi ger dig förutsättningar för framgång

International IT College of Sweden är en fristående gymnasieskola med inriktning på IT och engelska. Vi har ett gymnasium i Stockholm, ett gymnasium i Göteborg och systerskolor i England.

Hos oss får du en avancerad utbildning inom både engelska och IT som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands samt ger dig möjlighet att gå ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Vi är den första gymnasieskolan i Sverige som utöver Engelska 5, 6 och 7 erbjuder avancerade kurser i engelska som leder till de engelska examina, Cambridge Advanced och Cambridge Proficiency, parallellt med den vanliga svenska gymnasie-examen. En del av studierna kan förläggas på någon av våra systerskolor i England. Vår främsta samarbetspartner är David Game College i London.

Vi har stor erfarenhet av utbildning inom IT och datortekniska ämnen och kan därför erbjuda en gedigen utbildning med drivande och intresserade lärare samt ständigt uppdaterade yrkesinriktade kurser.

Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet/media, Samhällsprogrammet/media, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Varför studera hos oss?

• Liten skola stora möligheter
  • Möjlighet att plugga utomlands
  • Cambridge Exams – CAE/CPE courses/exam
  • Bilingual möligheter – English in certain subjects
  • Lärarledda lektioner
  • Trygghet på en liten skola

Centralt läge vid Odenplan

Skolan ligger i centrala Stockholm, nära Odenplan i rymliga lokaler. Läget i Vasastan underlättar skolans aktiviteter och gör det möjligt att enkelt ta sig till studiebesök, idrottsanläggningar, lunchrestauranger samt buss och tunnelbana. I skolans moderna lokaler finns trådlöst internet, teknisk utrustning och välutrustade laborationssalar för fysik, kemi och datorämnen. På INIT College finns dessutom ett brett utbud av kurser och aktiviteter inom en rad intresseområden. Som elev på INIT äter du lunch på någon av de närliggande restauranger som elevrådet valt ut.

Få ett försprång ut I världen – välj den tvåspråkiga gymnasieskolan med IT-inriktning – International IT College of Sweden!

Är du intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen att besöka oss!

Lördagen den 27 januari klockan 12 - 14 välkomnar vi intresserade niondeklassare till vår fina skola. Vi börjar med fika i uppehållsrummet där du också kan hitta information om våra olika program, sedan informerar rektor Daniel Stridsman i aulan och efter det kan du träffa våra elever och lärare i klassrummen. Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2018-01-27    Tid:   12:00 - 14:00

Utbildningar - International IT College of Sweden Stockholm

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Stockholm
Estetiska programmet
Estetiska programmet, Estetik & media Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Stockholm
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag

Video

Här möter du lärare, elever och rektor som berättar om International IT College of Sweden.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Stockholm.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till International IT College of Sweden Stockholm

International IT College of Sweden Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6

www.initcollege.org

Skolrecensioner

Hasifa   |   2017-12-19
Jag tycker att IT College Of Sweden är en bra gymnasieskola eftersom den är liten med inte så många elever vilket jag tycker är mysigt. Skolan delar ut sl-kort, lunchkort mm och det finns massor av fördelar med skolan. Om du är intresserad av en liten gymnasieskola med stora möjligheter då borde du välja IT College Of Sweden. :)
FN   |   2017-12-14
Välorganiserad och disciplinerad skola med lärarledd undervisning, där de är väldigt engagerade och vill dessutom att man lyckas och får möjligheter att uppnå högsta möjliga potential. Lärarna generellt inom skolan och speciellt de inom naturprogramet är väldigt kunniga inom sina ämnen och dessutom ser till att förklara allt utförligt, som f...
Visa hela
M   |   2017-12-14
Skolan är helt okej. För dig som tycker att skolan är viktig och har mycket egen motivation passar den. Lärarna kommer också märka om du är motiverad och lägga mer tid på dig. Det finns de som är omotiverade men det kommer inte påverka en så mycket då lärarna fokuserar på de som vill göra bra ifrån sig.

Forum om International IT College of Sweden Stockholm

Här kan du ställa frågor om International IT College of Sweden Stockholm och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Datorer 2014-10-29   H Vilka slags datorer får ni? Märke och modell vore bra. Tack! --- What kind of computers do the students get? Brand and model would be nice to know. Thanks!
0 Internat? 2014-03-18   Tuva lantz Jag undrar om detta är en internat skola? jag sökte på internat och denna skolan kom fram men jag har inte läst något om närboende eller internat.
Sida:

» Ställ ny fråga