International IT College of sweden

Vi ger dig förutsättningar för framgång

International IT College of Sweden (INIT College), är en fristående gymnasieskola i Stockholm som drivs utan vinstintresse. Här får du avancerade kunskaper i engelska och IT. Därmed skapas förutsättningar för framgång i morgondagens utbildningar och arbetsliv.

Höga krav på lärare och elever

Lärarna på International IT College of Sweden i Stockholm är kunniga och drivna med engagemang för sina ämnen och för att lära ut. De lärare som undervisar i engelska på skolan har engelska som modersmål och IT-lärarna har mångårig erfarenhet inom IT-branschen. Skolan ställer höga krav och satsar mycket på kompetenta lärare och att alla lärare ska ha lärarlegitimation. Alla lärare är högutbildade och flera har forskat, bland annat på Karolinska Institutet.

Vi på INIT College tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt och satsa för att nå goda resultat.

Bli tvåspråkig på gymnasiet!

INIT College är certifierad som Cambridge International School och Test Centre. Du som har höga ambitioner har möjlighet att ta Cambridge International A-level examina i olika ämnen samt internationellt erkända språkcertifikat som CAE och CPE.

I årskurs två erbjuds alla elever en veckas intensivkurs i engelska hos INIT:s partnerskola i London.
INIT satsar stort på elevernas utveckling och i gengäld förväntas du som elev ta ansvar för dina studier. Till din hjälp har du, förutom duktiga pedagoger, även egen bärbar dator och tillgång till förstklassig hård- och mjukvara.

Idéburen skola

INIT College är en idéburen skola. Vår drivkraft ligger i att se människor utvecklas och att arbeta utifrån en idé om vad vi vill åstadkomma med skolan. Hos INIT College går skolpengen därför oavkortat till att förbättra skolan och undervisningen. Vi prioriterar alltså att ge mer stöd åt elever och att återinvestera i verksamheten framför vinstutdelning hos skolans ägare.

Centralt läge vid Odenplan

Skolan ligger i centrala Stockholm, nära Odenplan i rymliga lokaler. Läget i Vasastan underlättar skolans aktiviteter och gör det möjligt att enkelt ta sig till studiebesök, idrottsanläggningar, lunchrestauranger samt buss och tunnelbana. I skolans moderna lokaler finns trådlöst internet, teknisk utrustning och välutrustade laborationssalar för fysik, kemi och datorämnen. På INIT College finns dessutom ett brett utbud av kurser och aktiviteter inom en rad intresseområden. Som elev på INIT äter du lunch på någon av de närliggande restauranger som elevrådet valt ut.

Få ett försprång ut I världen – välj den tvåspråkiga gymnasieskolan med IT-inriktning – International IT College of Sweden!

Är du intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus

Börja besöket med att fika och prata med våra elevambassadörer i uppehållsrummet. Där hittar du också information om våra olika program.

Allmän information om skolan kommer att ske av vår rektor Daniel Stidsman i vår Aula på plan 3
Informationstillfälle 1 Kl.17:45
Informationstillfälle 2 Kl.18:45

Efter den allmänna informationen kan du gå runt och se på våra lokaler där du också träffar elever och lärare.

Välkommen!

Utbildningar - International IT College of Sweden Stockholm

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammet Ort Recensioner
Ekonomiprogrammet, Ekonomi Stockholm
Estetiska programmet
Estetiska programmet, Estetik & media Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation Stockholm
Teknikprogrammet
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik Stockholm
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Riksintag

Video

På International IT College i Stockholm förbereds du för vidare studier eller internationella jobb inom Data och IT. Se elever och lärare berätta om vilka möjligheter du får på International IT College i Stockholm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Andel behöriga till högskola 81,0 % 81,6 % 89,5 % 2016
Andel med examen inom 3 år 52 % 63 % 75 % 2016

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International IT College of Sweden Stockholm.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt

Kontaktuppgifter till International IT College of Sweden Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6

www.initcollege.org

Kontakta International IT College of Sweden Stockholm

Skolrecensioner

The one and only   |   2016-04-10
Jag trivs i skolan, och tycker om lärarna. Vi är en liten skola så alla känner alla vilket gör att chansen att man är ensam är liten
Elliot Dahlton   |   2016-04-08
Jag är mycket nöjd med teknikprogrammet på International IT college of sweden. Mycket pedagogiska lärare med engagemang och kunskap inom sina ämnen. Man får den hjälp som man behöver och man utvecklas inom ämnena.
Elev, Ekonomi   |   2016-04-08
Alla lärare är mycket trevliga, duktiga och kunniga inom sina ämnen! Känner verkligen att man kan prata med sina lärare i och utanför klassrummet, vilket inte bara är trevligt men uppskattat också.

Forum om International IT College of Sweden Stockholm

Här kan du ställa frågor om International IT College of Sweden Stockholm och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Datorer 2014-10-29   H Vilka slags datorer får ni? Märke och modell vore bra. Tack! --- What kind of computers do the students get? Brand and model would be nice to know. Thanks!
0 Internat? 2014-03-18   Tuva lantz Jag undrar om detta är en internat skola? jag sökte på internat och denna skolan kom fram men jag har inte läst något om närboende eller internat.
Sida:

» Ställ ny fråga