Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Dans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Estetisk spetsutbildning, Dans

Kvnnor som dansar

Ett dansgymnasium i Lund

Vår estetiska spetsutbildning i dans är skapad för dig som vill göra verklighet av dina framtidsdrömmar.

Utbildningen ger dig möjlighet att under tre år utforska om du vill välja dansen som yrke efter att du slutfört din gymnasieutbildning. Vi ger dig en genuin dansutbildning där du successivt bygger upp din styrka och smidighet samtidigt som du utvecklas mot en professionell nivå i en rad olika dansstilar som:

  • balett
  • jazz
  • modernt
  • streetdance

Inom de individuella valen har du sedan möjlighet att välja till ytterligare dansstilar som exempelvis stepp, contemporary eller tåspets.

Parallellt med den intensiva dansträningen läser du en rad teoretiska ämnen som ger dig behörighet till högskolan efter avslutad utbildning. Målet för vår utbildning är att du efter tre år på skolan ska känna dig trygg med att välja om du ska satsa på en fortsatt yrkeskarriär på scenen eller om du vill välja en teoretisk vidareutbildning. Oavsett vilket val du gör kommer du att vara väl rustad inför framtiden efter tre år på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Att välja LDMG är att välja en utvecklande och krävande utbildning. Du väljer att satsa på dig själv, och vi stöttar dig hela vägen genom utbildningen.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m. 

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

En skola fylld av kreativitet, talanger och kärlek

Stina Axelsson går sista året på spetsutbildningen i dans.
Dans har alltid varit Stinas stora passion och sökande efter dansskolor började tidigt.
- När jag skuggade ett par elever på LDMG fick jag en bra inblick av hur det kunde se ut och jag beslutade mig ganska direkt att det var dit jag ville.
- Programmet passar mig eftersom jag älskar att stå på scen och drömmer om att få jobba som dansare på världens alla olika scener, även med musikaler. Dans sprider fantastisk glädje och den glädjen vill jag sprida till alla andra.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elev ur dans trean (D21)
17 jul 2023
<3

Ldmg har en så skön hemmamiljö, man vill inte lämna skolan när man väl kommit dit. Det är en liten skola med mycket bra lärare, rektor och elever. Tacksam att jag får gå på en s...

Visa hela
5/5
Löken
01 jun 2022

Jättebra! På ldmg är alla välkomna som man är och ingen blir utelämnad. Danslektionerna är jättebra (lite synd att det inte finns bra klasser inom street tho).

5/5
Jonathan
13 aug 2018
Unbildning inom Estetik; Dans

LDMG erbjuder en fantastisk utbildning där träningen är hård men ger ett enastående resultat. Mycket avgörs av individens egna passion och mål inom konsten men tillsammans med f...

Visa hela
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Välkommen till Lunds dans- och musikalgymnasium!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt. LDMG är ett dansgymnasium och musikalgymnasium för dig som menar allvar. Utbildningarna är riksrekryterande spetsutbildningar som ger grundläggande behörighet...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad