Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Fryshusets Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Estetiska programmet med inriktning dans på Fryshuset Gymnasium i Hammarby Sjöstad

Väljer du dans lär du dig teknikerna klassisk balett, streetdans samt modern och nutida dans. Undervisning i improvisation och komposition ger dig möjlighet att utveckla ditt kreativa kunnande och bli skicklig på att skapa danskoreografi.

Fryshuset Gymnasiums estetiska program vänder sig till dig som vill få möjlighet att utöva ditt konstnärliga uttryck samtidigt som du läser de gymnasiegemensamma ämnena. Programmet ger högskolebehörighet för konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

Utveckla din stil

Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du lär dig metoder för att skapa från idé till färdig koreografi. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik.

Lär dig från grunden

Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet.
Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära.

Möt din publik

Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa sammanhang
med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Upptäck sambanden

Kultur är en del av samhället, och även du som tänker dig ett liv i strålkastarljuset på en scen behöver lära dig hur saker och ting fungerar. Därför studerar du allt från samhällskunskap till matematik och de ämnen du själv väljer. Genom att integrera ämnen i olika projekt förstår du sambanden och hur allt hänger ihop.

Skapa kontakterna

Fryshuset är en plantskola för framtidens profiler och makthavare inom kultur och media. Skolan är med sina många elever med olika bakgrund också en spegling av det mångkulturella Sverige. En bättre plats att knyta kontakter för framtiden hittar du förmodligen inte någon annanstans.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet på Fryshusets Gymnasium i Stockholm är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elev
27 aug 2022
Man får göra det man brinner för på skoltid

Fryshusets gymnasium är en helt underbar skola! Jag som elev hade tre fantastiska år på den estetiska linjen. Både personal och elever bidrar till en mycket trivsam och avslappn...

Visa hela
5/5
Elev på frysen
14 dec 2020
Superbra lärare och utbildning

Lärarna är fantastiska och superbra. De är jättetrevliga och snälla. Utbildningen är bra för att utöka din dans

5/5
Irma
10 dec 2020

Jag trivs superbra på fryshuset. Det känns verkligen som att lärarna bryr sig om oss på en personlig nivå, de vill att man ska lyckas. Danslärarna är bra på att anpassa utbildni...

Visa hela
Fryshusets Gymnasium
Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

Något mer än en skola

Vår skola och hela Fryshuset har en gemensam vision: Att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Den visionen löper som en röd tråd genom hela vår verksamhet och märks i allt vi gör. Vi tror...

Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad