Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Södra Latins gymnasium

Inriktning dans

Du som vill utveckla din dansteknik och är intresserad av eget konstnärligt skapande och dessutom vill berätta något för en publik – du kommer du att trivas på Södra Latin.

Du som har rörelsekänsla och vilja att arbeta med framförallt modern dans; programmet betonar den moderna dansen, även kallad nutidsdans samt improvisation. Vi utvecklar din förmåga att uttrycka dig med dansens språk. På skolan kommer du att lära dig hur processen från idé till färdigproduktion ser ut inom dans. (Genom olika framträdanden och föreställningar får du fördjupa dig i arbetet både på och runtom dansscenen). 

Kurser i dansämnet:

  • Dansteknik 1,2,3,4 (balett, modernt, jazzdans)
  • Dansgestaltning 1
  • Dansträning
  • Dansteori
  • Estetisk kommunikation, testa på teater och göra ett stort projekt med teater och musikelever.
  • Gymnasiearbete

Du kan också läsa kursen Dansgestaltning 2 i årskurs 2, samt Repertoar i åk 3 som individuella val för att få ytterligare dansträning. Du som söker får gärna vara intresserad av att skapa tillsammans i grupp samt andra uttrycksformer såsom scenografi, ljusteknik och kostym. Vi tar även stor del av de strömningar som finns i dagens professionella dansvärld, t ex genom att se och analysera  många dans- och teaterföreställningar.

Du får grundläggande behörighet för studier vid högskolan (Ma2b ligger som en programfördjupning och ger särskild behörighet. Den går dock att lyfta bort) och du kan genom tillval dessutom få högre behörighet. Sök till Dans på Södra Latin!

Antagningsprov

Du deltar i en provlektion som innehåller ett dansteknik- och improvisationspass. Dessutom dansar du ett solo på en minut i en stil som du själv väljer, du behöver inte ha koreograferat den själv. Du har också ett samtal med en danslärare på skolan. 

Läs mer om färdighetsprovet på skolans hemsida. 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Södra Latins gymnasium
Skaraborgsgatan 14
11893 STOCKHOLM

Södra Latins Gymnasium

Södra Latin är en gymnasieskola som präglas av en kulturell profil och ett vetenskapligt förhållningssätt i en varm, trygg och välkomnande miljö. Respekten för varandra och rätten att vara sig själv värderar vi mycket högt på vår skola. Skolan har...

Läs mer om Södra Latins gymnasium och visa alla program.

Sponsrad