Tips inför gymnasievalet!
EMG
Nästa äventyr är gymnasiet! Webbversion
Vår stora gymnasievalsspecial!
När det är dags att välja gymnasium kan det vara många frågor som snurrar – hur går ansökningsprocessen till där jag bor? Vad ska jag tänka på när jag söker skola? I det här nyhetsbrevet har vi samlat all information du behöver inför ditt gymnasieval.

I samband med just gymnasievalstiderna genomför vi på gymnasium.se en undersökning för att ta reda på hur blivande gymnasieelever känner inför gymnasievalet. Vad påverkar ditt beslut, var letar du information och hur vill du komma i kontakt med skolor? Delta i undersökningen för din chans att vinna två biobiljetter för dig och en vän!

Sist, men inte minst, personbilsmekaniker får kicka igång året som Månadens Yrke i januari!

Lycka till med gymnasievalet!
gymnasium.se
 
Skolor vi rekommenderar!
 
Realgymnasiet Stockholm
På Hästutbildningen på Realgymnasiet tränas du i hoppning, dressyr, hästkunskap, ledarskap och mycket annat. Inte minst utvecklas du som entreprenör och får insyn i att driva eget företag inom hästnäringen. Realgymnasiet samarbetar med några av de främsta tränarna, ridanläggningarna och ridsportseventen för att ge dig värdefulla kontakter och kunskaper för att lyckas i framtiden. I årskurs 3 har du möjlighet att göra APL i Tyskland, Irland och Sydafrika.
    Jag vill veta mer!    
 
Hushållningssällskapets gymnasieskolor
Hushållningssällskapets gymnasieskolor passar perfekt för dig som är intresserad av djur, natur och lantbruk. Skolorna ger dig grundläggande högskolebehörighet, vilket gör att du kan plugga vidare på högskola och universitet. Genom Hushållningssällskapets nära kontakt med näringslivet får du som elev tillgång till spännande och lärorika praktikplatser och studiebesök.
    Läs mer!    
 
STS Språkresor
Åk som utbytesstudent med STS under en eller två terminer och upplev en ny kultur, bli flytande på ett språk och träffa vänner från andra delar av världen. Ett utbytesår är en språngbräda till att nå din fulla potential. Delta i ett av våra info-möten online för att inspireras. Din framtid är i dina händer; välj din destination, ansök och gör dig redo. Ansök idag – ditt livs äventyr börjar här!
    Jag vill åka på äventyr!    
 
Kunskapsgymnasiet
Kunskapsgymnasiet gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. Du utvecklas inom dina ämnen och lär dig plugga smart inför vidare studier. Kunskap är grunden, men vår skola är också en plats för allt annat som är viktigt under gymnasietiden. Relationer, funderingar på framtiden och personlig utveckling till exempel.
    Läs mer om Kunskapsgymnasiet    
 
Söderberg & Partners Summercamp
Vill du delta på en av sommarens roligaste lägerveckor och samtidigt få en perfekt skjuts inför gymnasiet? Ansök då till Söderberg & Partners Summer Camp! Campen anordnas på Sigtunaskolan den 20-26 juli 2020 där roliga aktiviteter blandas med undervisning av lärare från t.ex. Harvard och Oxford! I stipendiet ingår undervisning och aktiviteter, övernattning, måltider och resa till och från lägret.
    Läs mer om lägerveckan!    
 
Våra 5
januarifavoriter!
 
 
 
 
 
 

Avregistrera