Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram på Nyköping Strand Utbildningscentrum

Om du saknar behörighet till ett nationellt program finns det möjlighet att söka till något av skolans introduktionsprogram. Nedan kan du läsa om vilka möjligheter som finns och vilka förutsättningarna är för att kunna söka.

Yrkesintroduktion

Om du önskar söka till ett yrkesförberedande program på gymnasiet, men inte uppfyller behörighetskraven, kan du istället ansöka om en IMYRK-plats. På IMYRK går du om du vill bli behörig till det nationella yrkesprogrammet eller vill förbereda dig för arbetsmarknaden.

Skolan tar emot IMYRK ansökningar på följande program:

  • Hotell- och turismprogrammet (IMYRKHT)

  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet (IMYRKRL)

Förutsättningar

  • Du bör inte sakna betyg i allt för många ämnen för att kunna hänga med i studierna.

  • Du ska bedömas ha goda förutsättningar att följa programmet i övrigt.

  • Du ska ha en vilja och ambition att kunna bli anställningsbar efter avslutad utbildning..

  • Antagning till IMYRK görs i mån av plats och efter bedömning av elevens förutsättningar att kunna klara utbildningen. Du och din/dina vårdnadshavare kommer att kallas till intervju. Rektor fattar beslut om antagning efter individuella samtal med varje intresserad elev.

Såhär går det till:

IMYRK på Nyköping Strand utbildningscentrum innebär att du läser de ordinarie kurserna på det nationella programmet. Du går i en klass med elever som går det nationella programmet men du får stöd i de ämnen som du har svårt med. Skolan gör tillsammans med dig och dina vårdnadshavare en individuell studieplan efter dina förmågor. Utifrån dina förmågor och våra stödinsatser så jobbar skolan för att du ska nå så långt som möjligt. Här jobbar du tillsammans med lärare, mentor, specialpedagog och resurslärare för att få så bra hjälp som möjligt. På IMYRK kan du gå 1,2 eller 3 år.

Målet är att du ska vara anställningsbar efter utbildningen hos oss. Har du som mål att även klara av behörighet för vidare studier så stöttar vi dig i det.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nyköping Strand Utbildningscentrum
Gästabudsvägen 6,
611 31 NYKÖPING

Detta är den lilla gymnasieskolan med ca 150 ungdomar. Fördelen med att skolan är liten är att du som elev får en unik chans att vara med och påverka din utbildning. Grunden till den kvalitet och trivsel gymnasieskolan har beror...

Läs mer om Nyköping Strand Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad