Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Film & Musikgymnasiet, i Norrköping
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet på Film & Musikgymnasiet

Introduktionsprogrammet vänder sig till elever som saknar behörighet till de nationella programmen i gymnasieskolan. Film & Musikgymnasiet erbjuder ett introduktionsprogram vilket är programinriktade val.

Programinriktat val

Programinriktat val är till för att elever ska få en utbildning inom ett visst nationellt program och kan därefter antas till det nationella programmet. På Film & Musikgymnasiet kan du välja mellan:

  • IMVESEST, Programinriktat val, mot Estetiska programmet, Estetik och media. För dig som är intresserad av Film och visuell design, Skrivande eller Ljudproduktion.

  • IMVESMUS, Programinriktat val, mot Estetiska programmet, Musik. För dig som är intresserad av profilerna Scen och artist eller Musik.

Utbildningen är inriktad mot Estetiska programmet och den profil du är intresserad av.

Mer om Introduktionsprogrammet på Film & Musikgymnasiet

De flesta kurser läses tillsammans med övriga elever i åk 1 på programmet, men som elev på Introduktionsprogrammet får man undervisning i de grundskoleämnen som behövs för behörighet. Så fort man är behörig antas man till Estetiska programmet och den profil man har riktat in sig mot.För att vara behörig behöver eleven godkänt i grundskolans kurser svenska eller svenska som andraspråk, matematik och engelska, samt minst tre andra grundskoleämnen eller svenska eller svenska som andraspråk, matematik eller engelska och minst fyra andra ämnen.Antagning sker i mån av plats.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrköping

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Film & Musikgymnasiet
Kvarngatan 38
602 40 Norrköping

Film, musik, scenframträdanden och kreativt skrivande på gymnasiet  Film & Musikgymnasiet i Norrköping erbjuder Estetiska programmet med profiler som är inriktade mot film, skrivande, ljudproduktion, musik eller scen och artist. Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger en allmän behörighet till...

Läs mer om Film & Musikgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad