RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG), Bowling

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kombinera gymnasiestudier med en elitsatsning inom bowlingsporten

Spelar du bowling och vill satsa på det? Då har du kommit rätt. Brinellgymnasiet erbjuder ett Riksidrottsgymnasium inom bowling.

Svenska Bowlingförbundet (Sv.BF.) står som garant för den sportsliga kvalitén. Dessutom bevakar Sv.BF. att Nässjö kommun uppfyller kraven på goda sociala, skolmässiga, och sportsliga förutsättningar. Bowlinggymnasiets främsta syfte är att ge ungdomar möjlighet till en elitsatsning inom bowlingsporten samtidigt med gymnasiestudier.

Bowlingprogrammet i Nässjö riktas främst mot

  • att utveckla elevens teoretiska, och tekniska färdigheter
  • att utveckla elevens psykiska, och fysiska styrka
  • att utveckla eleven kring etik och moralfrågor gällande ansvar i idrottsligt-, och socialt uppförande

Ett stort samarbete för din satsning på Bowlingsporten

Specialidrottsförbundet för Bowling (Sv.BF), Nässjö kommun och Nässjö Bowlingcenter hargenomfört stora nyinvesteringar dem senaste åren för att träningsmiljön ska var av hög internationell klass. Även har ett samarbetsavtal slutits mellan Nässjö kommun och Sv.BF. som har möjliggjort att Nässjö idag är Sv.BF. utvecklingscentrum (UC) i Sverige.

Elevboende för dig som går bowlingprogrammet

Då flertalet av eleverna kommer från annan ort och är hänvisade till att bo på skolans elevhem. Där ges förutsättningar för att klara ett eget boende med hjälp av anställd personal sju dagar i veckan. Att uppleva social trygghet och en  gynnsam studiesituation är en förutsättning för lyckade studie-, och tävlingsresultat.


Bowling

Ansökan

Ansökan till HT17 är stängd.

Instruktörer

Peter "Peppe" Engström 
0380-51 83 01 
E-post

Peter Hellström 
0380-51 86 02
E-post

Infohäfte bowling

Infohäfte bowling 2017 (416,26 kB)

Svenska Bowlingförbundets syfte och mål med Riksidrottsgymnasiet (RIG) 

Svenska Bowlingförbundet (Sv.BF.) står som garant för den sportsliga kvalitén. Dessutom bevakar Sv.BF. att Nässjö kommun uppfyller kraven på goda sociala, skolmässiga, och sportsliga förutsättningar.

Syfte  
Bowlinggymnasiets främsta syfte är att ge ungdomar möjlighet till en elitsatsning inom bowlingsporten samtidigt som de genomför gymnasiestudier.

Mål  
Utbildningen riktas främst mot att utveckla elevens teoretiska, och tekniska färdigheter att utveckla elevens psykiska, och fysiska styrka att utveckla eleven kring etik och moralfrågor gällande ansvar i idrottsligt-, och socialt uppförande

Sv.BF., Nässjö kommun och Nässjö Bowlingcenter har genomfört stora nyinvesteringar dem senaste åren för att träningsmiljön ska var av hög internationell klass. Även har ett samarbetsavtal slutits mellan Nässjö kommun och Sv.BF. som har möjliggjort att Nässjö idag är Sv.BF. utvecklingscentrum(UC) i Sverige.

Idrottscentrum  
Brinellgymnasiet har sedan 1983 varit ett idrottscentrum med två riksidrottsgymnasier, bowling och bandy. Idag har skolan även lokala idrottsinriktningar såsom fotboll, ishockey, basket och bowling. 

Specialidrott  
Eleverna på RIG genomför en kursplan i ämnet specialidrott och tränings- och tävlingslära

1

Specialidrott 1 100p

Tränings- och tävlingslära 1 100p

2

Specialidrott 2 100p

Tränings- och tävlingslära 2 100p

3

Specialidrott 3 100p

Tränings- och tävlingslära 3 100p

Specialidrotten anordnas inom ramen för den samlade skoldagen och schemamässigt fördelas med aktivitet varje dag.

Elevboende  
Flertalet av eleverna på Idrottsgymnasiet kommer från annan ort och är därför hänvisade till att bo på skolans elevhem. Där ges förutsättningar för att klara ett eget boende med hjälp av anställd personal sju dagar i veckan. Att uppleva social trygghet och en gynnsam studiesituation är en förutsättning för lyckade studie-, och tävlingsresultat. 

Även NIU-inriktning 

Brinellgymnasiet har även NIU inriktning 12 elever fördelat på 3 elever per år. När du söker till bowlinggymnasiet måste du även söka till ett av skolans program. Du konkurrerar således mot andra elever som har sökt samma program, med hjälp av dina studiebetyg från årskurs 9.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Bowling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö

Gymnasieexamen

Gymnasieexamen beror på vilket gymnasieprogram du kombinerar RIG i bowling med.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG), Bowling

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Bowling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad