RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG/NIU)

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Idrottsgymnasiet

Idrottsgymnasiet i Karlstad är till för dig som vill kombinera gymnasiestudier med en förstklassig idrottsutbildning, oavsett målsättning och ambition. 

Vårt Idrottsgymnasium består av riksfriidrottsgymnasium (RIG) samt nationella idrottsutbildningar (NIU) i amerikansk fotboll, fotboll, handboll och golf. Alla idrotter går att kombinera med vår lokala idrottsutbildning - idrottsfördjupning. 

Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU)

Hos oss kan du under tre år kombinera studier och idrott. Din ambition och vår gemensamma målsättning är grundbulten i idrottgymnasiets verksamhet. Våra nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU-utbildningar) riktar sig till dig som tänker dig en nationell idrottskarriär och vi rekryterar elever både lokalt och regionalt. Verksamheten är självklart godkänd av Skolverket och berörda specialidrottsförbund.

  • NIU Amerikansk fotboll
  • NIU Fotboll
  • NIU Golf
  • NIU handboll

RIG och NIU kan kombineras med programmen som är listade här nedan. I idrottsklasserna är det förbestämt att du läser en viss inriktning på programmet, till exempel inriktning Naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet.

  • Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi
  • El- och energiprogrammet, inriktning automation
  • Handels- och administrationsprogrammet inriktning handel och service.
  • Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap (Sundsta-Älvkullegymnasiet)
  • Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap (Tingvallagymnasiet)
  • Teknikprogrammet inriktning Samhällsbyggande och miljö

Idrottsfördjupning inom din idrott

Hästsport, kampsport, motorsport - oavsett idrott kan du hos oss få en idrottsutbildning med högkvalitativa förtecken.

Lagidrotter, individuella idrotter samt parasport är varmt välkomna till oss! Genom det individuella valet och kurserna inom Idrott och hälsa, får du läsa 300 poäng idrottsfördjupning och satsa vidare inom din idrott.  

Idrottsfördjupning kan kombineras med samtliga program förutom Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet. 

Hela människan hela vägen

Ett centralt mål med verksamheten är utveckling av hela människan det vill säga att elevens mentala, sociala och fysiska behov och färdigheter ska tas tillvara på bästa möjliga sätt både i skola och idrottssammanhang. Vårt idrottsgymnasium ska kännetecknas av goda relationer och en nära samverkan mellan elever, lärare, familj och förening.

    Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG/NIU), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

    Ansökan

    Ansök till Idrottsutbildning (RIG/NIU)

    Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

    Kontaktuppgifter
    Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
    Telefon: 054-540 13 08
    Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

    Kontakta skolan

    Gör en intresseanmälan

    Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG/NIU) så kommer skolan att kontakta dig.

    reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
    Sundsta-Älvkullegymnasiet
    Sävegatan 7
    654 63 Karlstad

    På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet är en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor. I skolans lokaler ryms bland annat laborationsmiljöer,...

    Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

    Sponsrad