5 populära yrkesprogram

Att gå ett yrkesprogram på gymnasiet öppnar upp många dörrar, oavsett om du vill börja jobba direkt efter du pluggat klart eller om du hellre vill studera vidare på universitet- eller högskola. Vi har listat 5 populära yrkesprogram.

populära yrkesprogram

Att gå ett yrkesprogram på gymnasiet öppnar upp många dörrar, oavsett om du vill börja jobba direkt efter du pluggat klart eller om du hellre vill  studera vidare på universitet- eller högskola! 

Det är populärt att välja ett yrkesprogram på gymnasiet. Programmen är upplagda på ett praktiskt sätt så att du ska vara redo för arbetslivet direkt efter gymnasiet. Under din studiegång kommer du ha möjlighet att även utnyttja dina kunskaper under en praktikperiod på 15 veckor. 

Trots att ett yrkesprogram förbereder dig för arbetsmarknaden är det inte omöjligt att fortsätta dina studier efter gymnasiet. Från och med hösten 2023 får även du som läser ett yrkesprogram nämligen full högskolebehörighet utan att behöva lägga till extra kurser. Det finns många olika program att välja mellan - allt från el och teknik till hotell och turism - vilket gör att alla olika intressen möts. Vi har listat fem populära yrkesprogram nedan. 


Vet du inte alls vad du vill gå för gymnasium? Gör vårt gymnasietest och ta reda på vilket program och inriktning som kan passa dig.

Ta mig till gymnasietestet


Annonser