Så blir du hudterapeut

Är du intresserad av skönhet och kroppsvård? Då kan hudterapeut vara något för dig! Här kan du läs amer om yrket och hur du utbildar dig till hudterapeut på gymnasiet.  

hudterapeut

Hudterapeut – Hitta utbildning på:

Vård och omsorgsprogrammet  Hantverksprogrammet

Hur blir man hudterapeut på gymnasiet?

Det finns ett stort antal utbildningsalternativ för dig som vill bli hudterapeut. För att få en bra grund till hudterapeutyrket kan Vård- och omsorgsprogrammet vara ett bra gymnasieval. För att bli hudterapeut krävs dock någon form av eftergymnasial utbildning, oftast en yrkesutbildning, så valet av gymnasieprogram är inte det mest avgörande.

Letar du efter eftergymnasial utbildning? Här hittar du utbildningar till hudterapeut på eftergymnasial nivå!

Vad gör en hudterapeut?

Som hudterapeut arbetar du med olika behandlingar för både ansikte och kropp. Förut kallades yrket för kosmetolog men används i allt mindre takt nu när yrket breddas. Som hudterapeut utför du ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage samt manikyr och pedikyr.

Du skall kunna svara på frågor kring olika kroppsbehandlingar samt bedöma om din kund behöver söka ytterligare hjälp för sina problem.

Många hudterapeuter har egen verksamhet men det blir allt vanligare med anställningar i yrket.

Framtidsutsikter för hudterapeuter

Även om antalet behandlings- och Spa-anläggningar blivit fler de senaste åren så utbildas samtidigt fler hudterapeuter än vad marknaden efterfrågar. Det finns ingen långsiktig prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.

Källa: Arbetsförmedlingen


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Annonser