Så blir du marknadsassistent

Vill du veta hur man blir marknadsassistent? Vilket gymnasieprogram ska man välja? Här hittar du mer info om yrket och lönen som marknadsassistent.

Så blir du marknadsassistent

Marknadsassistent – Hitta utbildning på: 

Ekonomiprogrammet  Estetiska programmet 

Försäljnings- och serviceprogrammet

Hur blir man marknadsassistent på gymnasiet?

Som marknadsassistent bör man minst ha gymnasieutbildning, ett bra val är till exempel Ekonomiprogrammet. De flesta arbetsplatser kräver även en högskoleutbildning i till exempel Marknadsföring, Ekonomi eller Medie- och kommunikationsvetenskap.

Vad gör en marknadsassistent?

Arbetet som marknadsassistent är mycket varierande och kräver att du är ordningssam och som kan hålla reda på många olika arbetsuppgifter samtidigt. Det är ett mycket omväxlande arbete där tempot kan variera mycket. I dina arbetsuppgifter som marknadsassistent  kan det handla om att ha hand om allt från kundregister till avancerad trycksaksproduktion.

Marknadsassistent är en benämning som egentligen täcker yrken med flera olika inriktningar. Gemensamt för dem alla är att man jobbar med marknadsföring på företag och organisationer. Som marknadsassistent arbetar man oftare med att producera marknadsföringsmaterial än med planering och strategi.

Framtidsutsikter för marknadsassistenter

Arbetsförmedlingen har ingen specifik prognos för yrket marknadsassistent. Prognosen för marknadsförare och marknadsanalytiker visar att det kommer finnas medelgoda möjligheter till jobb på fem och tio års sikt.

Källa: Arbetsförmedlingen

Vad tjänar Marknads- och försäljningsassistenter?

34 000 kr/månad 

Statistiken hämtas från SCB:s lönesök, siffror från 2020

divider

Bra val av gymnasieprogram:

« Tillbaka till alla yrken inom Försäljning, inköp & marknadsföring
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Annonser