Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Att förändra världen utan att blanda in ekonomi är i stort sett omöjligt, och vårt ekonomiprogram är en språngbräda till en framtid inom detta dynamiska område. Men ekonomiprogrammet på YBC är inte som andra ekonomiprogram. Självklart är det högskoleförberedande och ger dig kunskaper om samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Men det som skiljer det från andra ekonomiprogram är att det fokuserar på kreativitet och entreprenörskap – att du ska förverkliga dina idéer.

Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi

Du som vill förändra världen inom det ekonomiska området väljer inriktningen ekonomi. Vi går mot en allt mer globaliserad ekonomi som innebär nya utmaningar. För att möta det nya, kommer kreativitet och entreprenörskap vara avgörande och viktiga egenskaper.

Dina möjligheter inom ekonomi är oändliga - du kanske vill skapa nästa svenska startup-succé, jobba med affärsutveckling, starta ett socialt företag, sitta i ledningsgrupp eller hjälpa småföretagare i utvecklingsländer att förverkliga sina drömmar.

Programmet ger dig kunskaper inom företagsekonomi, till exempel redovisning, kalkylering, marknadsföring och ledarskap. Du lär dig också om företagande och socialt entreprenörskap. Under årskurs 3 får du starta och driva ett eget företag inom vårt innovativa koncept Business Creative. Vi ordnar draknästen, egna företagsaktiviteter och festivaler i bland annat Sickla köpkvarter. Många av våra företag har de senaste åren varit mycket framgångsrika och vunnit priser.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Young Business Creatives
Experimentgatan 7
131 45 Nacka

Välkommen till YBC, Young Business Creatives -

En kommunal gymnasieskola i Nacka YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 720 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja...

Läs mer om Young Business Creatives och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Oliwer Bäckius
21 nov 2023
Öppen och fräsch skola

Skolans lokaler är väldigt fina och öppna, Modern inredning med glasdörrar och väggar.

Fredrik, Biträdande rektor
13 dec 2023
Kul att du gillar våra lokaler så mycket. Håller med om att de är väldigt bra.
Sponsrad