Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 249,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 249,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Utbildningen är till för dig som är intresserad av människor och samhällsfrågor. Samhällen, konflikter och människors levnadsvillkor studeras ur såväl historiska som kulturella och internationella synvinklar. Hos oss läser du inriktningarna beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Under utbildningens gång övar vi initiativförmåga, kreativitet, problemlösning och du lär dig att på egen hand söka och hitta svar på de frågor du konstruerar. Formerna för arbetet varierar mycket beroende på ämne, kurs och område. Externa föreläsare från såväl näringsliv som myndigheter och organisationer bjuds in och vi gör även olika studiebesök.

Du kan kombinera dina studier på Samhällsprogrammet med våra profilidrotter. Dessutom erbjuder vi våra nationellt godkända idrottsutbildningar i ishockey, fotboll och innebandy.

Inriktning mot Samhällsvetenskap

Vår Samhällsinriktning vänder sig till dig som är intresserad av förhållandet mellan samhället och människan. Du får lära dig att analysera omvärlden och utveckla förmågan att förstå världen både ur ett historiskt- och ett nutidsperspektiv samt även bekanta dig med geografiska frågor som t ex befolkningsfrågor och naturkatastrofer. Fördjupningen mot samhällskunskap och historia ger möjligheter att inrikta kursen mer mot dina och gruppens intresseområden, samtidigt som det ger dig användbara verktyg inför framtida studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Växjö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet Växjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1222 352 12 VÄXJÖ
Telefon: 0470-41 000
Mejladress: gymnasieantagningen@vaxjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Växjö Fria Gymnasium
Storgatan 82 C
35246 Växjö

Växjö Fria Gymnasium

Växjö Fria gymnasium är en fristående skola som erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesförberedande program. För dig som är idrottsintresserad erbjuder alla skolans program en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom ishockey, fotboll och innebandy. Det finns även möjlighet att välja till en...

Läs mer om Växjö Fria Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad