Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Västerås Citygymnasium, i Västerås
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Skaffa behörighet på Västerås Citygymnasium!

Om du saknar behörighet till gymnasiestudier eller behöver grundläggande yrkeskunskaper kan du läsa ett introduktionsprogram på Västerås Citygymnasium. Välj mellan en rad olika introduktionsprogram och anpassa utbildningen efter just dina behov och önskemål.

Programinriktat val (fd Programinriktat individuellt val & Preparandutbildning)

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. Programinriktat val får pågå i högst ett läsår.

Yrkesintroduktion

En yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram eller som vill få grundläggande yrkeskunskaper för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden. Som elev på yrkesintroduktion har du möjlighet till en praktikperiod ute på ett företag.

Individuellt alternativ

Introduktionsprogrammet individuellt alternativ vänder sig till de elever som behöver grundläggande behörighet till ett yrkesprogram. Tanken är att du efter individuellt alternativ ska fortsätta att studera på en yrkesintroduktion och så småningom börja läsa på ett yrkesprogram eller komma ut i arbetslivet.

Språkintroduktion

På språkintroduktion kommer du att få kunskaper i det svenska språket och om det svenska samhället. Detta är ett introduktionsprogram som vänder sig till dig som har ett annat modersmål än svenska och behöver extra stöd i din svenskundervisning innan du kan studera vidare på gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Västerås Citygymnasium
Port Anders Gata 5
72212 Västerås

Vi är skolan som ser världen, lär om världen och håller om världen

Västerås Citygymnasium är en mångkulturell svensk skola med profilen mänskliga rättigheter, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Västerås Citygymnasium är en fristående gymnasieskola som grundades 2008. Skolan har ett interkulturellt förhållningssätt på pedagogiken. Alla människor är födda fria och...

Läs mer om Västerås Citygymnasium och visa alla program.

Sponsrad