Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Sundsvalls gymnasium, i Sundsvall
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 170,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 170,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Programmet är för dig som är intresserad av att hjälpa människor och vill lära sig mer om människokroppen!

På vård- och omsorgsprogrammets får du lära dig att bemöta andra människor och få dem att känna sig förstådda. I våra metodrum får du öva på att utföra arbetsuppgifter som du kommer att använda i din kommande yrkesroll. Det kan exempelvis handla om att ge personlig vård, ta blodprov, ge mediciner och sociala uppgifter. Utbildningen varvar teoretiska och praktiska moment. Eleverna är under sin utbildning ute på en arbetsplats i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL) under sammanlagt 24 veckor fördelat på tre år.

Vård- och omsorgsprogrammet är en del i Vård- och omsorgscollege. Det innebär att vi har ett nära samarbete med arbetsgivare i länet för att kunna garantera en god kvalitet på utbildningen.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram med lokaler på Västermalm.

Kontakta oss om du har några frågor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Framtida yrken och studieområden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att till exempel arbeta som personlig assistent eller med omsorg av de med intellektuell funktionsnedsättning. Du kan också läsa vidare till bland annat sjukgymnast, socionom eller sjuksköterska på högskola eller universitet.

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsvalls gymnasium
Skolhusallén 6
852 37 Sundsvall

Välkommen till Sundsvalls gymnasium! 

Är marknadsföring eller företagande något du funderat på? Kanske svetsare eller fordonstekniker? Oavsett vad du vill bli så har Sundsvalls Gymnasium något som passar just dig.  Men vårt stora utbud av nationella program och en stor mängd olika inriktningar kan...

Läs mer om Sundsvalls gymnasium och visa alla program.

Sponsrad