Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 268,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 450 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 268,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Är du intresserad av psykologi och kriminologi?

Dina egna och andra människors beteenden, tankar och känslor?  Vill du förstå hur vi skapar samhällen, kulturer och identiteter? Då är samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig. Här sätter vi dig och människan i centrum och lägger mycket fokus på psykologi.

Vill du arbeta med människor och är intresserad av yrken som polis, jurist, socionom, kriminolog, kommunikatör, projektledare, beteendevetare, lärare eller psykolog? Valen är många efter studenten. Men innan dess vill vi ge dig tre lärorika och spännande år hos oss. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Vi studerar människans förmåga att påverka, hur vi påverkas av varandra i olika samhällsstrukturer och kontexter.

Varför beteendevetenskap hos oss?

Hos oss på KVG läser du, förutom de ordinarie kurserna i sociologi och psykologi, även fördjupad psykologi och kriminologi som humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Du får gå på djupet i frågor som handlar om människans psyke och de processer som styr våra liv och våra handlingar. Vi söker svar på frågan: Varför blir vi de vi blir? Vi diskuterar begrepp som makt, lydnad och grupptryck samt arbetar utifrån olika case för att omsätta kunskap till verklighet. Vi studerar olika ledarskapsstilar och organisationer ur ett beteendevetenskapligt perspektiv.

Vårt samarbete med VINGE advokatbyrå ger dig möjligheter till fältstudier och inblick i de juridiska aspekterna av bl. a kriminalitet. Vi är en certifierad FN-skola, och därför har vi ett globalt perspektiv i våra kurser. Vår ambition är att så mycket som möjligt byta ut klassrummet mot studier i verkligheten och att du får bekanta dig med institutioner och organisationer som arbetar inom ditt fördjupningsområde.

När du är klar hos oss har du det som krävs för att läsa vidare på universitet eller högskola. Du vet hur man undersöker komplexa samhällsfenomen och orsaker till det mänskliga beteendet. Du vet hur man kritiskt granskar information, hur en vetenskaplig uppsats skrivs och hur du för fram din åsikt både i tal och skrift.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kungsholmens Västra Gymnasium
Konradsbergsgatan 1
11259 Stockholm

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap! Vill du vara en elev på en skola med Bra lärare Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär Träffa ungdomar från hela staden Och gå på en skola som ligger...

Läs mer om Kungsholmens Västra Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Dicle
23 mar 2023

Bra skola och trevliga lärare. Gemenskap mellan oss ungdomar. Sofforna saknas

5/5
M.
09 feb 2023
Nöjd

Väldigt nöjd över mitt gymnasieval kunde inte bli bättre. Bra lärare bra mat stor gemenskap mellan alla elever i alla linjer.

4/5
Student
09 dec 2022

Jag har gått på KVG i 1,5 år och är nöjd med mitt val. De flesta lärarna är bra och kurserna är intressanta.

Sponsrad