Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 194,2)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 194,2)
Få mer information om programmet 👍

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Bli bagare eller konditor på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Sundsvall

Kombinera din kreativa sida med din passion för matlagning! På Praktiska gymnasiet i Sundsvall får du vara med om att laga mat i alla dess former i såväl varmkök, kallkök, storkök som i ett bageri. Här förbättrar du dels dina matlagningskunskaper, men får också lära dig dukning, hur man serverar gäster och vänja dig vid att arbeta i det höga tempo som restaurangbranschen är känt för.

Inriktning Bageri och konditori

Inriktningen Bageri och konditori ger dig möjligheten att kombinera matlagning med hantverk. För den kreative som också är intresserad av den estetiska sidan av matlagning är det här ett bra val. Skapa inte bara goda bakelser och rätter, utan även vackra och estetiskt tilltalande sådana! Här får du prova på att arbeta inom såväl stora som små verksamheter med yrken som bagare eller konditor.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Sundsvall

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning Bageri och konditori ger dig en yrkesförberedande gymnasieutbildning.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Elin Nilsson
12 dec 2018
Intresserad av hotell

Vill lära mej inom restaurangbranschen . Verkar vara ett roligt o intressant yrke

Praktiska gymnasiet Sundsvall
Lasarettsvägen 15
856 43 Sundsvall

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Sundsvall

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Sponsrad