Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 235,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 235,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev och en robot

TE: TEKNIKVETENSKAP

Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap förbereder dig för fortsatta studier, samtidigt som du får en spetskompetens inom teknik. Vi gör allt för att du ska vara väl förberedd för högskolestudier inom främst teknik, programmering och naturvetenskap. Det är en gedigen teknisk utbildning som ger dig stora valmöjligheter i framtiden. Du kan exempelvis läsa vidare till systemvetare, programmerare eller civilingenjör.

Fördjupning: Code

Här ligger starkt fokus på tech och programmering. Förutom kurserna programmering och teknik – specialisering, ingår även matematik 5 i fördjupningen.

Fördjupning: Biotech

Med dagens utveckling av och möjligheter med artificiell intelligens och internet of things, är denna fördjupning inom biotech en framtidsbransch. Här kombineras biologi och teknik för du ska få en unik möjlighet att utforska hur nya tekniker kan användas inom hållbarhet, miljö och biologi. Med en extra kurs i programmering är du väl förberedd för en digitaliserad framtid.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. På NTI Gymnasiet belyser vi teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen teknikvetenskap ger dig kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Du får fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Centralt för teknikutveckling är att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm
Sysslomansgatan 18
112 41 Stockholm

Välkommen till NTI Vetenskapsgymnasiet i Stockholm!

På NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm möter du lärare med hög kompetens och erfarenhet med kvalitet i fokus. Flera av våra lärare är disputerade inom våra spetsämnen. Skolan samarbetar med Tekniska muséet, Järnkoll, Astronomisk ungdom samt Vetenskapens hus. Våra lokaler är nyrenoverade...

Läs mer om NTI Vetenskapsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad