Estetiska programmet

Estetiska Programmet, Estetik & media

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 224,1)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 210 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 224,1)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska Programmet, Estetik & media

Estetik och media på Hulebäcksgymnasiet

På estetik media får du jobba mycket med fotografi och utveckla ditt berättande i ljud, film och grafik. En spännande blandning av ny teknik och personligt skapande.

Här kommer du att fördjupa ditt stora intresse för fotografi, filmande och grafisk design och samtidigt få behörighet till högskolestudier. Du får tid och möjligheter att odla din personliga och konstnärliga prägel under utbildningen och studera de stora mästarna inom fälten film, foto och grafik.

Du lär dig om film och tekniken bakom filmning, redigering och att berätta en historia. Under dina tre år på Hulebäck kommer du att träffa verksamma fotografer och filmare som föreläser och håller i workshops. Estetik och media sätter din konstnärlighet i fokus.

Ditt skapande kommer att kunna ge avtryck i många olika sammanhang redan under gymnasietiden. Det kan handla om kampanjer på nätet, utställningar, filmfestivaler eller andra samarbeten utanför skolan. Vi är duktiga på att nå ut och vi vill att utbildningen är en del av verkligheten.

Många i mediebranchen är egenföretagare och du kommer även att få grundläggande kunskaper om att driva företag och vara kreativ tillsammans med dina klasskompisar.

Fotografi: Du lär dig allt om fotografins magiska värld och arbetar konstnärligt och personligt med berättande och kreativa bilder för olika ändamål.

Film: Film kan vara så mycket. Lär dig filmens berättande och lär dig tekniken bakom filmning, redigering och att berätta en historia. Konstnärligt och nyskapande.

Ljud och radio: I ämnet medieproduktion lär du dig att skapa med ljud. Det handlar om allt ifrån små poddar till direktsänd radio i glasbur med livemusik i skolans stora samarbete med Musikhjälpen i P3 - den så kallade Hulehjälpen.

Grafisk design: I dagens mediebrus är det viktigt att kunna uttrycka sig på ett snyggt och tydligt sätt via text och form. Detta övar du på i ämnet Grafisk kommunikation.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska Programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska Programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad