El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Elteknik

Hulebäcksgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 248,4)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 248,4)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Plugga till eltekniker på Hulebäcksgymnasiet! 

Vad innebär det att läsa på El- och energiprogrammet?

På Hulebäcksgymnasiet kan du läsa el- och energiprogrammet med inriktning elteknik. Du har stort inflytande över dina studier och tränas i att ta eget ansvar. Arbetsuppgifterna är verklighetsnära och ger dig viktiga erfarenheter inför din praktik i åk 2 och 3.

Karaktärsämnen

Praktiska och teoretiska delar följer varandra som en röd tråd genom samtliga karaktärsämnen. Du får till exempel göra ritningar, olika elektriska installationer, koppla upp en elcentral och föreslå ljussättning av olika lokaler.

Hur jobbar vi på programmet?

På El- och energiprogrammet jobbar vi mycket med att eleverna ska utvecklas till självgående kompetenta yrkesmän med god social kompetens. Det innebär att eleverna själva löser sina arbetsuppgifter enskilt eller i små grupper. För att komma närmare arbetslivet sker en del av utbildningen på företag inom el- och energibranschen. Vi gör även studiebesök och bjuder in föreläsare från olika företag. I årskurs tre gör varje elev ett gymnasiearbete.

Vad leder utbildningen till?

Du har stora valmöjligheter efter tre år på programmet. Du kan börja jobba direkt efter gymnasiet eller gå vidare till yrkeshögskola, universitet och högskola. Det går även att välja kurser så att du kan få behörighet att studera Tekniskt basår som i sin tur ger dig behörighet att studera till ingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Elteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Elteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hulebäcksgymnasiet
Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

Välkommen till Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke!

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med ungefär 1800 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra...

Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad