Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 251,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 251,9)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljning och service på Hvitfeldtska gymnasiet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram på Hvitfeldtska gymnasiet som förbereder dig för arbete inom handelsbranschen. Efter tre år är du färdigutbildad och kan gå direkt ut i yrkeslivet och börja arbeta.

I programmet ingår de kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskolan och du har därmed möjlighet att läsa vidare efter gymnasiet. Du har dock möjlighet att välja bort högskoleförberedande kurser och ändå få en gymnasieexamen.

Personlig försäljning, marknadsföring och service i fokus

I utbildningen får du utveckla din förmåga att möta människor, både som kunder och medarbetare. Du får bland annat lära dig om försäljning, inköp, ledarskap, marknadsföring, digital handel, branschkunskap och affärsutveckling. På Hvitfeldtska gymnasiet erbjuds utgångarna Sälj och affärsutveckling och Inköp och digital handel. I utgången läser du ett par fördjupningskurser inom ett område som intresserar dig. Du går kvar i din klass under alla tre åren och du väljer utgång inför år tre.

Under utbildningens tredje år på Försäljnings- och serviceprogrammet arbetar du med ditt eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Gymnasiearbetet kan göras i anslutning till detta företag.

15 veckor praktik

Tack vare praktiken (det arbetsplatsförlagda lärandet) på Försäljnings- och serviceprogrammet får du praktisk erfarenhet av arbete i handelsbranschen. Du har sammanlagt 15 veckors APL - fyra veckor i ettan, fem veckor i tvåan och sex veckor i trean. Under ditt sista år får du även möjlighet att göra APL utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Robin Kokkonen
24 jan 2022
Kom hvitlfedtska alla 06or

Börja på Hvitfeldtska boss skola, med feta lärare och feta klasskamrater!

Sponsrad