Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 274,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 274,0)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Musik på Hvitfeldtska - en mångårig tradition

Med vårt estetiska program får du det bästa av två världar: en studieförberedande utbildning med högskolebehörighet som samtidigt utvecklar dig musikaliskt. Det öppnar upp många valmöjligheter för framtiden.

Här börjar din framtid som artist

Skapar spårvagnsgnisslet en strof i ditt huvud, blir regndroppet från en stupränna toner till en ny låt och har du koll på de flesta konserter som är på gång land och rike runt? Då har du kommit rätt! Hvitfeldtskas musikprogram är en av de främsta musikutbildningarna på gymnasienivå i Sverige och det enda i Göteborg som ger dig möjlighet att välja en spetsutbildning i musik. Här samarbetar vi med Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet för att förbereda dig för vidare studier på olika musikhögskolor.

Musik i kubik

Vi tycker att musik är så roligt att vi inte kan låta bli att skapa den i alla möjliga och ibland omöjliga former. Varje vecka spelar till exempel 30 rock- och popband med olika inriktning, 10 improvisationsgrupper, symfoniorkester, kammarorkester, blåsorkester, storband, 4 körer, renässansensemble, sångensembler, romansensembler, stråkkvartetter och andra kammarensembler, folkmusikgrupp, brass-, cello-, flöjt-, gitarr-, saxofon- och slagverksensembler, alla med lärarledning på skolan. Hos oss får du tre år där du kan prova dig fram för att utveckla din talang och upptäcka nya musikformer.

Laleh och José Gonzalez har läst på Hvitfeldtska

Många av stjärnorna i dagens musiksverige har tidigare studerat vid Hvitfeldtska, exempelvis Nils Berg i The Stoner, David Bukovinszky, solocellist vid Göteborgsoperan, Laleh, singer-songwriter, Magnus Carlsson sångare f d Barbados och José Gonzalez, gitarrist och sångare.

Utbildningar på Hvitfeldtska

Du kan välja mellan att gå

  • Musiker med inriktning pop/rock eller klassiskt
  • Producent/Låtskrivare eller
  • Musik med samhällsbehörighet

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mösstjuven
18 nov 2021
SUPERBRA SKOLA

Jag går just sista året av Musikprogrammet på Hvitfeldtska. Jag är hur nöjd som helst. Det jag gillar väldigt mycket är att det är väldigt blandade klasser, allt från musiknörda...

Visa hela
1/5
Arg
22 jan 2020
Dåligaste bamban

Värsta bamban i hela sverige, måste alltid ha kort och ibland så glömmer man och dom skiteri man får gå hungrig. Har väntat på mitt kort i 1 helt år utan att få och visste inte ...

Hvitfeldtska gymnasiet
17 feb 2020
Hej, det var tråkigt att du uppfattar vår Skolrestaurang på det sättet. Vi har ett kort...
Visa hela
5/5
e
03 okt 2019

har än så länge bara gått två månader på skolan men jag är så sjukt nöjd med det estetiska programmet. supertrevliga och kompetenta lärare, hyfsade lokaler och framförallt jätte...

Visa hela
Sponsrad