Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum, AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 202,7)
Undervisningsform
Klassrum, AST
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 202,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap för dig med AST

Gillar du att experimentera, laborera, och miljöfrågor? Vill du fördjupa dina kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik? Då är det här programmet för dig! Här utvecklar du dina förmågor som kreativ problemlösare.

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen utgör ett team med olika professioner som skapar en trygg lärmiljö för dig. I teamet finns specialpedagoger, speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vårt förhållningssätt bygger på tillit, respekt och hänsyn till funktionsvariationer och elevernas starka sidor lyfts fram.

På AST-enheten kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap eller Individuellt alternativ. 

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap får du fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du lär dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra iakttagelser. 

Efter din utbildning 

Efter din utbildning har du särskild behörighet att läsa vidare på högskolan till ditt drömyrke! Kanske är det veterinär, sjuksköterska, läkare eller arkeolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Höst

  • AST
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad