Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Arlandagymnasiet, i Märsta
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 148,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 148,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Studera till mekaniker på Arlandagymnasiet!

Tycker du om att meka med bilar och vill lära dig mer om bilens delar och funktioner? Då är fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil rätt program för dig!  Utbildningen är yrkesförberedande och du kommer därför att vara väl förberedd för arbete direkt efter studenten. Du kommer att få en bred teknisk kompetens som kan vara användbar även inom andra områden än fordon.

Inriktning personbil

Personbilsinriktningen innebär att du kommer att få fördjupa dig i arbete med mindre fordon. Du kommer att få lära dig hur man felsöker en bil för att sedan laga det som inte fungerar. Ett stort fokus i utbildningen är just problemlösning, service, reparation samt underhåll. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Bromsar, kaross och chassi
  • Motor och kraftöverföring
  • Komfort och säkerhetssystem

Praktisera ute på ett företag under din APL

Som elev på fordons- och transportprogrammet kommer du att få möjlighet att praktisera ute på ett företag under minst 15 veckor. Under din APL-period kommer du att få prova på hur det är att arbeta på ett riktigt företag. APL-perioden är enormt uppskattad av eleverna och du kommer att få många viktiga erfarenheter och möjlighet att knyta kontakter i den bransch som du vill arbeta inom. 

Efter fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet på Arlandagymnasiet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kan studera vidare på yrkeshögskola efter studenten. Du kan även läsa till kurser under gymnasietiden för att få grundläggande behörighet till högskolan eller börja arbeta direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Märsta

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arlandagymnasiet
Vikingavägen 2
195 85 Märsta

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...

Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
2/5
Erik
02 feb 2013

Väldigt stökigt, maten är bland de värsta. Lärarna på fordon är dock väldigt bra, men blir för stökigt och i min årskurs fick nästan alla IG i matten, pga det var för stökigt.

Sponsrad