Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 195,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 195,7)
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Skogsgymnasiet

Rätt behörighet för yrke och högskola!

Är du självständig, noggrann och vill köra maskin i en flexibel framtidsbransch? Eller vill du plugga vidare och bli skogsmästare?
Hos oss lär du dig allt om modernt skogsbruk, skogsskötsel och skogen. Allt för att du ska bli proffs.

Under utbildningen

Skogsmaskinförare är ett självständigt arbete ute i skog och mark.
Behovet av utbildad och kunnig personal i Sverige är stort. Tidigare elever har fått anställning direkt efter gymnasiet eller startat eget företag inom skogsbranschen.

Som elev på Skogsgymnasiet har du tillgång till vårt stora och välutvecklade simulatorcenter och våra egna övningsområden, allt för att du ska kunna öva och bli bäst.

Att studera på Skogsgymnasiet innebär att du lär dig grunderna inom modernt skogsbruk.  En stor del av utbildningen ägnas åt maskinkörning, både i simulatorns värld och ute i skogen för övning med skotare, skördare och kran. Här övar du upp tekniken och snabbheten för att sedan bli så bra som möjligt både på APL och i ditt framtida jobb.  Du får även grundläggande kunskaper i reparation.

I arbetslivet

En skogsmaskinförare är ofta anställd på olika skogsbolag, skogsägarföreningar eller av organisationer som äger skog. Många arbetar på Skogsstyrelsen eller på skogsbolag som Sveaskog, Stora Enso och Siljan Skog.

Praktik

Under dina tre år har du minst 15 veckors praktik. Praktiken är den enklaste och bästa vägen till anställning och är någonting som vi på skolan värdesätter högt. Skolan har sedan länge ett brett inarbetat nätverk med praktikplatser i hela Sverige.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Älvdalen

Videoreportage

Efter gymnasiet

Studera vidare

Alla utbildningar kan ge behörighet till högskolan (Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6). Det finns även möjlighet till särskild behörighet. Exempel på vidareutbildningar:

  • Skogsmästare
  • Skogstekniker 

Arbetsmarknad

Det finns ett stort behov av utbildade och kunniga maskinförare i Sverige. Tidigare elever har fått anställning direkt efter gymnasiet eller startat eget företag inom skogsbranschen. 

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Älvdalens Utbildningscentrum
Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

UTBILDNINGAR PÅ ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM

VI HAR RIKSINTAG OCH INTERNAT Naturbruksprogrammet inriktning naturturism: Äventyrsgymnasiet Fiskegymnasiet Naturbruksprogrammet inriktning skogsbruk: Skogsgymnasiet Jaktgymnasiet Fordons- och transportprogrammet inriktning transport: Transportgymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet Vi vill erbjuda dig en rolig utbildning av god kvalitet som...

Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad