Dags för gymnasieval!
www.gymnasium.se
VISA WEBBVERSION www.gymnasium.se
www.gymnasium.se
Kombinera studier med det du älskar!
Fryshusets gymnasium
Fryshusets Gymnasium förenar utbildning med passionerade intressen och personlig utveckling. Välj mellan Basket, Dans, Musik, Bild & form, Entreprenörskap, Grönt entreprenörskap, Skate, Skrivare, Teater och Speldesign.

Ditt intresse kan kombineras med de nationella programmen Estet, Ekonomi, Samhälle, Natur, Handel- och administration. Det finns också Introduktionsprogram, Aspergerverksamhet och gymnasiesärskola. Öppet hus 28 januari!
Ta kontakt
Läs mer

Fryshusets gymnasium
Grillskas motto: Allting som vi vill kan vi göra
Grillska Gymnasiet
Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska Gymnasiet är en friskola utan vinstsyfte där samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa präglar pedagogiken.

Att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dem till att nå sin fulla potential är centralt. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer. Välkommen till en mänskligare skola för ett mänskligare samhälle.
Läs mer

Grillska Gymnasiet
Ett av Stockholms populäraste gymnasier!
Thorildsplans gymnasium
Thorildsplans gymnasium är en attraktiv skola på Kungsholmen med fem gymnasieprogram och tio inriktningar. Kunskap, kreativitet, kvalitet, trygghet och studiero genomsyrar utbildningarna. En viktig del av det dagliga skolarbetet, som stimulerar eleverna till att ständigt vara aktiva, nyfikna och motiverade, sker genom en varierad undervisning.

Välkommen på öppet hus 23/1 2016 kl. 12-16!
Ta kontakt
Läs mer

Thorildsplans gymnasium
Svenskt gymnasium i hjärtat av Europa
Scandinavian School of Brussels
På Scandinavian School of Brussels blir din gymnasietid en upplevelse och ett minne för livet. I anslutning till en kvalitativ och kreativ studiemiljö finns möjligheten att bo på skolans slott.

Skolan ligger i Waterloo, söder om Bryssel, EU:s huvudstad, en miljö med hög puls där Europas framtid formas här finns allt man kan tänka sig för att variera intensiva studier med fritid. Här kan du läsa Ekonomi (EK), Samhällsvetenskap (SA), Naturvetenskap (NA), samt International Baccalaureate (IB).
Ta kontakt
Läs mer

Scandinavian School of Brussels
Här utbildas morgondagens Flygtekniker
Flygteknikcenter Ljungbyhed
Skolan utbildar mekaniker och tekniker (kategori A1, B1.1 och B1.2). Skolan genomför flygteknisk utbildning inom gymnasieskola och yrkeshögskola. Skolan har riksintag till gymnasieskolan. Många av eleverna bor på skolans elevboende.

Flygteknikcenter - En skola att längta till!
Ta kontakt
Läs mer

Flygteknikcenter Ljungbyhed
Läs till tågmekaniker på gymnasiet!
Wijkmanska gymnasiet i Västerås
På Wijkmanska gymnasiet kan du läsa en riksrekryterande tågteknikutbildning. Skolan har egna spår i en tågdepå där du får arbeta med praktiska kursmoment. Det finns ett stort behov av personal inom tågbranschen, vilket ger dig goda förutsättningar för jobb efter gymnasiet! Skolan erbjuder även tre program inom det tekniska området: el- och energi-, industritekniska- och teknikprogrammet.
Ta kontakt
Läs mer

Wijkmanska gymnasiet i Västerås
Internat Apelryd
Apelrydsskolan
Söker du kvalitet och spänning? Sök Apelryd!

- Spetsutbildning inom Mode & Design
- Samhällsprogrammet Global Management
- Idrottsprogram
- Musikal
- Restaurangprogram

Öppet hus 25/1 från 18.00
Ta kontakt
Läs mer

Apelrydsskolan
DATUM FÖR GYMNASIEVAL
Nu närmar sig gymnasievalet och för att göra det lite enklare för er har vi här listat datumen för när det är gymnasieval.

Dalarna och Hälsingland: 29 jan - 12 feb
Gotlands län: 21 jan - 16 feb
Gävleborgs län: 11 jan- 15 feb
Hallands län: 7 jan - 1 feb
Härnösand, Timrå, Sundsvall och Ånge kommun: 15 jan - 1 feb
Jämtlands län: 11 jan - 1 feb
Jönköpings län: 11 jan - 12 feb
Kalmarsunds gymnasieförbund: 15 jan - 15 feb
Norra Kalmar län: 10 dec - 15 feb
Katrineholm: 18 jan - 15 feb
Kronobergs län: 15 jan - 15 feb
Norrbottens län: 7 jan - 8 feb
Skåne och Västra Blekinge län: 15 jan - 15 feb
Stockholms län: 20 jan - 15 feb
Uppsala län: 22 jan - 15 feb
Värmlands län & Åmål: 11 jan - 29 jan
Västerbottens län: 12 januari - 11 feb
Västra Götalands län: 15 dec - 5 feb
Örnsköldsvik: Jan - 15 feb
Örebro län: 11 jan - 15 feb
Östergötland: V.3 - 15 feb

Här hittar du tidsplaner för gymnasievalet för hela Sverige. Där kan du också se datum för preliminär antagning, omval och slutlig antagning!
TIPS PÅ BRA PLUGGTEKNIK
Vill du höja dina betyg under den sista terminen i högstadiet? Eller vill du helt enkelt bli bättre på att plugga? I den här artikeln har vi samlat ihop tips för att få en bra pluggteknik och hur du blir en mer effektiv elev.

RÄKNA UT DITT MERITVÄRDE
Har du koll på vilken betygspoäng du har? Nu när gymnasievalet börjar kan det vara bra att ha koll på detta. Vi på Gymnasium.se vill såklart hjälpa dig med det, därför kan du använda vår räknefunktion för att enkelt få reda på ditt meritvärde! Räkna ut ditt meritvärde här.
Studentum AB | Hovslagargatan 3 SE 111 48 Stockholm, Sweden
AVREGISTRERA