Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Yrken efter Hantverksprogrammet

Vad kan man bli efter Hantverksprogrammet på gymnasiet?

Hantverksprogrammet passar dig som vill ha ett rkeativt yrke där man jobbar med händerna efter gymnasiet. Det är ett yrkesprogram, vilket gör att du är redo för jobb direkt efter gymnasiet. Du kan alltid läsa kurser för att bli högskolebehörig även på yrkesprogram. Här nedanför får du förslag på yrken som kan vara passande efter att ha läst Hantverksprogrammet!

Tips på yrken efter Hantverksprogrammet:

Divider

Divider

 Läs mer om Hantverksprogrammet och hitta skolor som erbjuder utbildningen


    Yrkesguidens startsida

Senast uppdaterad: 28 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-25

Så blir du bokbindare

Bokbindare – Hitta utbildning på:  Ekonomi  Estet  Humanist  IB Natur  Samhäll  Teknik För att bli bokbindare är det vanligaste idag att utbildas på ett företag som betald lärling. Det finns ingen utbildning på gymnasienivå för yrket. Det finns 1-2-årig bokbindarutbildning på folkhögskola. Som privatbokbindare kan man avlägga prov för gesällbrev och mästarbr ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-12

Så blir du låssmed

Låssmed – Hitta utbildning på: Hantverk  Industri För att bli låssmed ges vissa utbildningar inom gymnasieskolans hantverksprogram eller industritekniska program. Förutom gymnasieutbildning kan du läsa kvalificerad yrkesutbildning (KY) och lärlingsutbildning med möjlighet att göra gesäll och mästarprov efter gymnasiet. Det är ofta ett krav att ha körkort för att jobba som låssmed.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-27

Så blir du tryckare/maskinoperatör inom grafisk industri

Tryckare/maskinoperatör – Hitta utbildning på Industri  Teknik För att bli tryckare är det ett bra val att läsa det industritekniska programmet eller teknikprogrammet på gymnasiet. Det finns också utbildning inom branschen som bedrivs också av olika företag. Tryckare inom grafisk industri arbetar med att sköta och övervaka maskiner på tryckerier. Man kan även bli anställd på bokbinderier.
Läs mer