Visa gymnasium.se som: Mobil
VVS-branschen maxar dina möjligheter

VVS-branschen maxar dina möjligheter

Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS-branschen perfekt för dig. Du kan jobba med service mot privatpersoner och fastigheter, du kan jobba på stora nybyggen och renoveringsprojekt. Du kan jobba med bistånd och du kan starta eget företag. Du får ett riktigt yrke på gymnasiet och kan börja jobba direkt efter studenten eller välja att plugga vidare. Möjligheterna är många och lönen är bra från början. VVS behövs överallt – i alla länder och för alla människor.


Vi ger dig ett försprång...

Vi ger dig försprång...

Oavsett om du vill jobba, plugga, starta eget eller resa utomlands är VF-programmet svaret. Vårt program öppnar upp fler vägar än det finns på Googlemaps, men du kommer behöva kämpa också. Arbetar du med världens viktigaste resurs tar du jobbet på allvar.  

Alla fördelar för dig

Yrken inom VVS-branschen

Yrken inom VVS-Branschen

VVS-branschen är ett smart val för dig som vill lära sig ett hantverk som alltid kommer behövas. Arbetsuppgifterna är varierande och du utvecklas och växer med dina yrkeskunskaper. Du får fritt yrke där du är en del av viktiga byggprojekt, här hemma eller ute i världen. Sist men inte minst – du har möjlighet att tjäna bra och kan börja jobba direkt efter gymnasiet.

Se alla yrken här

Förstklassig skola

Förstklassig skola ger dig en schysst utbildning

Förstklassiga skolor ger dig en bra utbildning så du blir ordentligt förberedd på yrkeslivet efter plugget. Vi kollar skolorna varje år så de lever upp till våra krav.

Läs mer om Förstklassig skola här


Vad gör en VVS-montör?

Vad får du göra på utbildningen?


VVS-Branschens Yrkesnämnd är en samarbetsorganisation mellan arbetsgivarna och arbetstagarna. Vi arbetar med utbildning och certifiering inom VVS-branschen. Kolla in vår Instagram eller hemsida!

VVSYN


    Yrkesguidens startsida

Senast uppdaterad: 11 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-03-08

Välj en certifierad handelsutbildning!

Det är viktigt att gymnasiet ger den kompetens som behövs för att börja arbeta i det yrke som utbildningen är inriktad på. För att kvalitetssäkra har Handelsrådet har tagit fram en certifiering av gymnasiala handelsutbildningar. Certifieringen visar att utbildningen lever upp till de kriterier som branschens parter har satt upp och ger den kompetens som behövs för att börja en karriär i handeln.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-11

Förstklassig skola

Vi tycker utbildning är viktigt. Det är rätt självklart, den kunskap som eleverna får i skolan tar de med sig ut i arbetslivet. Utbildningen i skolan ska ge eleverna en bra och trygg grund att stå på inför den fortsatta utbildningen på ett företag. Därför kvalitetssäkrar vi skolor som erbjuder utbildning inom VVS. En Förstklassig skola ger eleverna en utbildning som efterfrågas av företagen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-24

Plåtslageri- och Ventilationsbranschens Yrkesnämnd

Inom plåt- och ventbranschen kan du räkna med att det finns gott om jobb och att du får en bra lön. Du får jobba med händerna, använda din kreativa ådra och har stor frihet, men även ansvar. Du är en problemlösare! En byggnadsplåtslagare klär byggnaders tak och fasader med plåt samt monterar regnvattensystem och säkerhetsanordningar. Arbetet ute på byggarbetsplatsen varvas med bearbetning av plåte ...
Läs mer