Visa gymnasium.se som: Mobil

Så blir du tatuerare

Hur blir man tatuerare?

Tatuerare – Hitta utbildning på: 

Estet  Hantverk

Hur blir man Tatuerare på gymnasiet?

För att bli tatuerare måste du gå som lärling hos en redan etablerad tatuerare under en period innan du själv kan börja tatuera. En passande utbildning för dig som vill bli tatuerare är estetiska programmet med inriktning bild och formgivning. Där kommer du att få lära dig olika tekniker för att jobba med bild och form. Kunskaper som du kommer han användning av i ditt arbete som tatuerare. Du kan också gå hantverksprogrammet. 

Vad gör en Tatuerare?

Som tatuerare kommer du att jobba med design, bild, form och färg. Det är ditt jobb att utifrån kundens önskemål ta fram förslag på tatuering. Du bör därför vara bra på att lyssna och ha en kreativ ådra för att kunna återskapa tatueringen utifrån kundens beskrivning. Många tatuerare jobbar som egenföretagare och det kan därför vara en fördel om du har baskunskaper i entreprenörskap.

Framtidsutsikter för Tatuerare

Det finns tyvärr inte en prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.

Källa: Arbetsförmedlingen


Bra val av gymnasieprogram:


« Tillbaka till alla yrken inom Kropps- och skönhetsvård
« Tillbaka till Yrkesguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Senast uppdaterad: 30 mar 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-10

Så blir du makeupartist

Makeup-artist – Hitta utbildning här För dig som vill utbilda dig till makeup-artist under gymnasiet finns det inom Hantverksprogrammet inriktningar där makeup ingår tillsammans med liknande kompetens. Det finns även utbildningar till makeup-artist vid Yrkeshögskolan och hos privata utbildningsanordnare. Tänk på att modet inom branschen svänger snabbt och detaljer kommer och går.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-17

Så blir du hudterapeut

Hudterapeut – Hitta utbildning på: Vård och omsorg  Hantverk Det finns ett stort antal utbildningsalternativ för dig som vill bli hudterapeut. För att få en bra grund till hudterapeutyrket kan Vård- och omsorgsprogrammet vara ett bra gymnasieval. För att bli hudterapeut krävs dock någon form av eftergymnasial utbildning, oftast en yrkesutbildning, så valet av gymnasieprogram är inte det ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-06

Så blir du nagelterapeut

Nagelterapeut – Hitta utbildning här Vill du bli nagelterapeut är det ett bra val att läsa gymnasieskolans hantverksprogram, till exempel med inriktning hår- och makeupstylist eller mode- och trendstylist. Det finns även många privata skolor som erbjuder utbildning till nagelterapeut. Kontrollera att den utbildning du är intresserad av är så omfattande att den ger tillräckliga yrkeskunskaper.
Läs mer