Så blir du projektchef inom järnväg

Teknikprogrammet  Naturvetenskapsprogrammet För dig som vill bli projektchef inom järnväg är teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet ett bra val.   Efter gymnasiet behöver du gå en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi, alternativt annan liknande utbildning.   Som projektchef inom järnväg har du en viktig roll i att ansvara för olika projekt. ...

Projektchef inom järnväg - hitta utbildning på:

Teknikprogrammet 

Naturvetenskapsprogrammet

Hur blir man projektchef inom järnväg? 

För dig som vill bli projektchef inom järnväg är teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet ett bra val.  

Efter gymnasiet behöver du gå en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi, alternativt annan liknande utbildning.  

Vad gör en projektchef inom järnväg? 

Som projektchef inom järnväg har du en viktig roll i att ansvara för olika projekt. Du behöver se till att projekten blir klara inom bestämd tid och håller sig inom budgeten samt säkerställa att kundens förväntningar uppfylls. Projektchefen inom järnväg arbetar tillsammans med platschefen och leder produktionsprocessen. Rollen innebär även mycket kundkontakt. 

Yrket passar dig som är en problemlösare, är strukturerad och tycker om ledarskap. En projektchef inom järnväg har ett stort ansvar så du bör vara ansvarstagande.  

Källa: Trafikverket, järnvägsjobb.se


Bra val av gymnasieprogram:


Järnvägsjobb drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som är järnvägsbranschens gemensamma arena för samarbete kring för utbildningar och attraktivitet. JBS jobbar för att järnvägsbranchen ska ha utbildad och kompetent personal som är redo för framtidens utmaningar.

Järvägsjobb


Tillbaka till Järnvägsjobb


Annonser

Du kanske också är intresserad av: